100% hardcore og plantebaseret lasagne

Videnskaben udråber naturens performance booster
maj 28, 2016
Optimer din performance med bedre søvn
juni 20, 2016

Screen Shot 2016-06-19 at 23.34.33Det her er den hurtige, lækre, sunde og en 100% plantebaseret udgave af den klassiske italienske ret. Lasagne er både lækkert, nemt og giver mæthed. Retten er proppet med grønsager, og gode kulhydrater, som din krop vil takke dig for at have spist. Lav lasagnen til aftensmad, og spis resterne til frokost dagen efter! Opskriften er lavet af Thomas Eriksen, og er en klassiker fra bloggen Kærlighed og kikærter, hvis du mangler flere ideer til plantebaseret mad, så skal du tjekker hans hjemmeside ud.

Til 1 stor lasagne (4 personer):

  • Fuldkornslasagneplader
  • En portion nem og hurtig tomatsovs:
    2 løg
    5 fed hvidløg
    ½ gul chili
    5 soltørrede tomater
    1 rød snackpeber
    1 gul eller orange peberfrugt
    4-5 gulerødder
    1 pose frisk spinat
    2 dåser hakkede tomater
    1 dåse tomatpuré
    2-3 dl vand eller bouillon
    Paprika, basilikum, timian, peber
    evt. røde linser eller en dåse bønner
  • En portion cashewcreme:
    2 dl cashewnødder
    3-5 spsk citronsaft
    5 gavmilde spsk gærflager
    1 tsk revet muskat
    et drys cayennepeber
    godt med peber
    1 tsk salt
    cirka 2 dl vand
    (+vand til at lægge nødderne i blød)

Tomatsovsen: 
Klargør alle grønsager, og smid dem i en foodprocessor. Blend! Tilsæt bønner eller linser og derefter varm saucen.

Cashewcremen:
Start med at lægge nødderne i blød. Gerne natten over, men mindst en time. Hæld så vandet fra og tilsæt de øvrige ingredienser. Start med 1 dl af vandet. Blend så det hele med en stavblender eller i en foodprocessor. Tilsat mere vand og blend igen, til du er tilfreds med konsistensen. Hvis du skal bruge cashewcremen til dip, må den gerne være tyk. Hvis du skal bruge den til lasagne, skal den være lidt tyndere. Husk at smage til!

Lasagnen:
Og så handler det om lag. Det du skal gøre er sådan set bare at lægge skiftevis sauce og lasagneplader med et lag cashewcreme i midten og resten på toppen. Hvis du laver en dobbeltportion cashewcreme kan du selvfølgelig lave flere lag med den. Din lasagne skal gerne have mange lag, så to eller tre lag med lasagneplader er slet ikke godt nok. Hvis det ender med det, så er dine lag med sauce alt for grådige! Lasagnepladerne skal kun lige dækkes af saucen, de skal ikke forsvinde under et tykt lag af den. Sørg for at fordele cashewcremen godt på toppen, og krydr gerne toppen med peber og måske lidt basilikum. Bag den ved 200 grader i 30 min.

Og I skal også lige have et godt, grønt tip:

Renser du din peberfrugt ved at skære hele vejen rundt i toppen? …så ryger der måske også en del peberfrugtkød i skraldespanden sammen med stilken og frøstolen. Hvis du vil undgå det, så skær i stedet din peberfrugt over på langs, så kan du nemt fjerne frøstol og stilk uden at spilde noget af peberfrugtkødet.

Screen Shot 2016-06-19 at 23.24.25


Links:

Lasagne med cashewcreme

Nem & hurtigt tomatsauce

Cashewcreme – vegansk ostesauce