BURGER BØF med sorte bønner

Der er næsten ikke noget bedre end en plantebaseret burger. Denne burger bøf er ikke kun smask-hamrende lækker – den kan også tåle en tur på grillen! Opskriften er en af de mange skønne grillopskrifter i min nye E-bog: Min Grønne Grill. Bogen er fyldt med inspiration til sund og lækker grillmad. Du kan købe bogen her: https://www.saxo.com/dk/min-groenne-grill_pdf_9788792108067

BURGER BØF
med sorte bønner

 

Ingredienser:
Til 4 stk.

– 1 dåse sorte bønner
– 1 stort løg
– 5 champignoner
– 2 spsk. ketchup
– 150 g kogte brune ris
  (ca. 1 dl tørre ris)
– 40 g havremel
  (blendet havregryn)
– 1 tsk. hvidløgspulver
– 2 tsk. paprika
– 1 tsk. røget paprika
– Salt og peber


  • Hæld vandet fra bønnerne og skyld dem godt. Lad dem herefter dryppe godt af (dub dem evt. lidt med et viskestykke).
  • Hak løg og champignoner fint. Kom champignonerne på en pande og steg dem ved middelhøj varme i ca. 5 min. Tilsæt herefter løg og steg i yderligere ca. 5 min. (indtil de ikke afgiver mere væske).
  • Kom bønnerne i en skål og mas dem med en kartoffelmoser eller en gaffel. Der må gerne være nogle få klumper.
  • Tilsæt alle de resterende ingredienser til skålen og bland det godt sammen.
  • Form fire bøffer og stil dem på køl i mindst 15 min.
  • Grill ved middelhøj varme i ca. 10 min. på hver side med låg på (pensel evt. grillen med lidt olie inden grillning).
  • Server med diverse burger-lækkerier.

Opskrift af Cecilie Bresson, sundpasu.com