Den amerikanske diabetesforening anbefaler nu plantebaserede kostformer i behandlingen af diabetes

Professionel håndbold spiller skærer ned på kødet
marts 21, 2017
Er lokalt kød bedre for miljøet end importeret frugt?
marts 23, 2017

Klinisk diætist Maria Felding

Klinisk diætist Maria Felding

Sidste år kom et review*, der støttede op om den canadiske diabetesforenings anbefaling om en plantebaseret kost i behandlingen af type 2 diabetes. Nu følger den amerikanske forening trop.

I en stor litteraturgennemgang fra Canadas diabetesforening bakkes yderligere op om, at en plantebaseret kost er effektiv i behandlingen af type 2 diabetes (T2D)
Diabetesforeningen i Canada anbefaler denne kostform, fordi den er forbundet med lavere risiko for T2D, og har vist at sænke både langtidsblodsukker (HbA1c), vægt, LDL-kolesterol, total kolesterol og derudover til at reducere behovet for medicin.
Selv sammenlignet med en “normal” diabetes-kost, hvor deltagerne også skulle spise 500-1000 kalorier mindre hver dag, har en sund vegansk kost uden kalorierestriktion vist sig mere effektiv både iht. vægttab og medicinreduktion.


Nu følger den amerikanske forening trop

I deres (2017 udgave af STANDARDS OF MEDICAL CARE IN DIABETES er større fokus på livsstilsændringer, og særligt den ernæringsmæssige behandling.
Målene for ernæringsbehandlingen er:
– at opnå og bevare idealvægt
– at opnå individualiserede mål for blodtryk, kolesteroltal og blodsukker
– at udsætte eller forebygge diabetiske senkomplikationer

Hvordan?
“Emphasis should be on healthful eating patterns containing nutrient-dense, high quality foods with less focus on specific nutrients. The Mediterranean, Dietary Approaches to Stop Hypertension (DASH), and plant-based diets are all examples of healthful eating patterns”

Både middelhavskosten og DASH diæten er ligeledes centreret omkring hele planter. Disse kostformer giver naturligt flere kostfibre, mindre mættet fedt og sammensat rigtigt kan de være effektive i at opnå de ernæringsmæssige mål i behandlingen af diabetes.

Selve rapporten:
http://professional.diabetes.org/…/clinical-practice-recomm…
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1046539115401504&id=698814000174019&match=Y2FuYWRh


Skrevet af Klinisk Diætist Maria Felding // www.diaetist-felding.dk/
Følg Maria på Facebook

Original tekst: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1185739441481470&id=698814000174019 &
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1046539115401504&id=698814000174019