Get jacked with jackfruit

Optimer din performance med bedre søvn
juni 20, 2016
Jeg meldte mig til Brasiliansk Jiu-jitzu og var hooked fra første dag
juni 30, 2016

Fotograf Lykke Rump, fra kogebogen Grønskolling.

Fotograf Lykke Rump, fra kogebogen Grønskolling.

Foto af fotografen Lykke Rump, fra kogebogen Grønskolling.

Endnu et hit, og endnu en måde at spise en lækker plantebaseret burger på! Opskriften er lånt hos kogebogsforfatteren og opskrift-bloggeren Johanne Mosgaard. Hendes hjemmeside Englerod.com er en af de bedste danske hjemmesider, hvis du vil finde nem, lækker og helt plantebaseret opskrifter.

Earthlete har før haft fokus på Johanne Mosgaard, og hvis du vil lære hende lidt bedre at kende, så kan du læse artiklen lige her!

Jackfruit (på dansk jackfrugt) er ikke ligefrem en hyppig ingrediens i det danske køkken, men er en frugt, som bruges mest i det asiatiske køkken. Jackfruit er rent faktisk nationalfrugten i Bangladesh. I Danmark er det nemmest at skaffe jackfruit på dåse. Her skal man gå efter den, som ligger i vand – og ikke den, som ligger i sirup, da sirupversionen mest bruges i desserter. Du finder jackfruit på dåse i de fleste asiatiske specialbutikker.

Pulled jackfruit-burger
– opskrift til 4 personer

2 rødløg
2 spsk. brun farin
1 spsk. olie
200 gram champignon
2 dåser jackfrugt
2 revne gulerødder
140 gram tomatkoncentrat
1 dl vand
2 spsk. teriyaki sauce
1 spsk. sojasauce
Stærk chilisauce

Hak løgene fint og steg dem i lidt olie sammen med brun farin i en gryde. Når løgene er stegt gyldne, og sukkeret karamelliserer, tilsættes finthakket champignon. Si vandet fra dåsen med jackfruit og skyl frugten, skær den i mindre stykker, og tilsæt den i gryden sammen med revne gulerødder, tomatkoncentrat, vand og teriyaki sauce.

Lad retten koge op, og lad den herefter stå og simre med låg ved lav varme i en times tid – eller mere. Rør jævnligt i retten og hak lidt i jackfruit’en med en grydeske. Til sidst smages retten til med sojasauce.

Fyldet bruges i en burger sammen med stærk chilisauce. Du kan sagtens komme dine ynglings burger grøntsager i også.


Foto: Lykke Rump, Grønskolling-kogebogen

Opskrift: englerod.com/2014/03/28/pulled-jackfruit/