Nem og lækker dhal, du bare skal prøve!

Svært at gå 100% plantebaseret? Her er 3 gode måder at starte ud på
august 24, 2016
Scrambled tofu med svampe
september 3, 2016

13615432_629272500572527_6941098457067140764_n

Denne opskrift kræver ikke timers madlavning eller mange timers rengøring efter madlavningen. Den er nem, sund og mætter på den helt rigtige måde. Opskriften er lavet af Helene fra Wholesome Nordic Living, der har stor erfaring med at lave sunde og smagfulde opskrifter – hendes opskrift-blog er et besøg værd. Det er bare om at komme i gang med at spise denne lækre Dhal!

Der er faktisk ikke meget dårligt, man kan sige om Dhal. Retten er nemlig let at tilberede, smager fantastisk, kan laves sundt, billigt, vegansk og økologisk. Man kan hurtigt blive begejstret over denne indiske ret i det hele taget og ikke mindst over det faktum, at man med en portion tørre linser og en masse krydderier kan frembringe den mest smagfulde, fyldige og mættende ret!

Du kan få linser i mange varianter. Linser er bælgfrugter, som er fulde af proteiner, kulhydrater og vitaminer. Linser stammer både fra madkulturen i Mellemøsten og i europæisk mad – og har siden sneget sig ind i de danske køkkenskabe. Røde linser kan koge ud og er alle tiders til puré eller linsefrikadeller krydret med spidskommen. Grønne linser holder sig mere faste efter kogning og er uundværlige i supper.

Linser går hånd i hånd med sundhed – de er en god kilde til proteiner, men har også mange næringsstoffer som jern og kostfibre. Du kan sagtens spise linser flere gange om ugen, og de kan også agere et godt alternativ til ris, pasta og kartofler.1455394695_resolutions-22

Nem og lækker dhal lavet på røde og gule linser

af Helene fra Wholesomenordicliving.com

INGREDIENSER:
1½ dl røde linser
1½ dl gule linser
8 kopper vand
2 mellemstore løg, finthakket
2 fed hvidløg, knuste
4 selleristilke, hakket i grove stykker
1 citron, saft
1 spsk. gurkemeje
1 spsk. stødt ingefær
1⅕ spsk. koriander
1 spsk. spidskommen
1 ½ tsk. salt
¼ tsk. stødt sort peber

Bemærkning:
Du kan servere retten med ris, fuldkornsbrød, eller frisk grøn salat. I opskriften er der både blevet brugt gule og røde linser, men du kan sagtens lave det ved brug af en enkelt slags.

Sådan gør du:
I en stor gryde tilsætter du løg, hvidløg og selleri. Sautér i vand i 3-5 minutter. Hver gang vandet fordamper, tilsæt ¼ kop vand – på den måde vil du sikre dig, at løgene ikke vil brænde sig fast til grydens bund.
Derefter tilføjer du alle de øvrige ingredienser og bringer det derefter i kog.
Lad det hele koge i 5 til 7 minutter, og sørg for at røre hyppigt.
Reducer varmen og lad gryderetten simre i 20 til 30 minutter, indtil linserne har den perfekte konsistens. Serveres varm for venner, familie eller andre gæster.


Original opskrift: http://wholesomenordicliving.com/travel-friendly-lentil-dahl/
Facebook-page: https://www.facebook.com/wholesomenordicliving