Menneskets anatomi ligner allermest planteæderne i naturen

Menneskets anatomi ligner allermest planteæderne i naturen, og dette indlæg vil uden enhver tvivl vise dette og naturligvis med henvising til forskerne, læger, proffessorer, antropologer, biologer mv. Vores mængde af kødindtag forklarer nemlig mange af de sygdomme vi oplever i vesten: Cancer, diabetes, diverse hjerte-kar-sygdomme mm.

Dette er et retfærdigt kig på de mange argumenter for, at mennesker er optimeret til at spise mest eller udelukkende vegetabilske fødevarer, ifølge det bedste bevis vi har: vores kroppe. Vi ligner mest andre planteædere og vi er drastisk anderledes fra rovdyr og sande omnivores. Jeg siger ikke vi er hverken det ene eller det andet, men at vi er optimeret til planteføde er bare klart.  

Omnivore/altædende – kan leve godt og langt på både animalsk føde og planteføde. Bliver ikke syg af hverken det ene eller det andet.

Carnivore/kødæder – Kan ikke leve uden at indtage kød. Kan blive syg hvis ikke der indgår animalsk føde i sin diæt. Det gælder f.eks. alle kattedyr.

Herbivore/planteæder – Lever bedst og længst udelukkende på planteføde, dog evt. med 1-5% animalsk, som f.eks. termitter, eller smådyr der følger med frugterne og græsset, som man dog må sige ikke kan sammenlignes med ”rigtig” kød, som okse, fugl eller fisk.  


Milton Mills M.D. har lavet et stykke fremragende arbejde, som dækker fordøjelsens anatomi, så lad os springe frem til det med det samme og vise dette skema:

Detaljerne findes i Dr. Mills artikel, så resten af nedenstående, er detaljer der ikke er at finde der.


For hvert argument der taler for, at vi er omnivores, er der mindst 8 andre argumenter der taler imod
Alt dette betyder ikke, at vi ikke KAN spise dyr, men det betyder, at det kan have konsekvenser for vores helbred, hvilket der er mange læger og ernæringseksperter, som forsøger at gøre opmærksom på. Her blandt andet et fuldt videnskabeligt gennemgået standpunkt, fra verdens største forening, for folk som er ernæringsæssigt uddannet: http://www.andjrnl.org/article/S2212-2672%2816%2931192-3/pdf
Dyr der ligner os allermest, f.eks. de andre primater, spiser næsten udelukkende en vegansk diæt. Chimpanser kan jage og spise kød, men du finder ikke en eneste zoo i verden, som serverer andet end frugt, grønt, termitter og myrer for dem, da de er optimeret – ligesom os, anatomisk, til en plantediæt og ikke behøver animalske produkter, selvom de kan nyde det.
At sige vi er omnivores, fordi vi er i stand til at spise kød er fjollet. Vi er i stand til at spise pap, også. Og ved “i stand til” argumentet, så er katte også omnivores, da næsten alt kommercielt kattefoder har vegetabilske ingredienser. (Kontroller bare etiketten.) Ingen vil nogensinde komme med det argument, at katte er altædende/omnivores baseret på, hvad de er i stand til at spise. Alle ved at alle kattedyr er carnivores.

Såkaldte “canine teeth” altså kødspisende tænder, er kun kødspisende af navn. Andre planteædere (som gorillaer, heste og flodheste) har “canines”. Canines er bare ordet for hjørnetænder. Mange planteædere bruger deres spidse, store canines til enten forsvar eller f.eks. til hård bark på træerne eller lign. Vores tænder er absolut ikke som rovdyrs tænder på nogle måde. Andre vegetariske dyr som har samme såkaldte “canine” tænder, bruges oftest til defensive formål snarere end til at spise.

John A. McDougall, M.D., har en god kommentar her:
“Vores tandsæt er udviklet til forarbejdning af stivelser, frugter og grøntsager og ikke til at rive og massekrere kød. Vores ofte citerede “canine” tænder kan slet ikke sammenlignes med de skarpe tænder sande kødædere har. Jeg holder foredrag for over 10.000 tandlæger, tandplejere og mundtlige specialister hvert år, og jeg beder dem altid vise mig de rovdyr-tænder vi har – dem, der ligner en kats eller hunds tænder – jeg venter stadig på at få dem vist”.

Vores hjørnetænder er ikke så effektive til at rive og flå i råt kød. Så bare fordi vi har tænder som kaldes canine (som faktisk er det hjørnetænderne kaldes), betyder det ikke at de ligner eller fungerer som de gør på en carnivore, som f.eks. kattedyrene.


Vores tidlige forfædre fra mindst fire millioner år siden var næsten udelukkende vegetariske

Hør også her hvad Nathaniel Dominy, PhD siger om: Starchy Plants, Early Human Ancestors, Diet & Evolution.

I den video forklarer Nathaniel Dominy, PhD, at mennesket er det eneste dyr på planeten med mange amylase-enzymer i vores spyt, som er direkte forbundet til, at vi har en utrolig hurtig og effektiv evne til, at omdanne stivelse til ren energi for vores krop – en energi der holder effektivt længe – og mætter længe. At vi i forhold til de miljøer vi flyttede til, altid kunne finde stivelse under jorden (kartofler, rodfrugter, rødder) og dermed kunne regne meget mere med den slags føde end evnen og muligheden for at jage dyr, hele året. 

John A. McDougall, M.D., måske den mest vidende ekspert I forholdet mellem kost og sygdomme hævder, at vores tidligste forfædre levede næsten udelukkende af planteføde. Mange andre forskere mener også, at mennesker var mest vegetariske.

Biolog Robert Dunn skriver dette i Scientific American: 
“The majority of the food consumed by primates today–and every indication is for the last thirty million years–is vegetable, not animal. Plants are what our apey and even earlier ancestors ate; they were our paleo diet for most of the last thirty million years during which our bodies, and our guts in particular, were evolving. In other words, there is very little evidence that our guts are terribly special and the job of a generalist primate gut is primarily to eat pieces of plants”. (source; see also articles by Grande & Leckie and Derek Wall).

Tag også med I betragtning at Maasaierne I Kenya, som stadig spiser en diæt bestående af vilde dyr, har den laveste dødsalder i verden. (Fuhrman). Læs gerne om eskimoerne også, da de har samme problem. Blandt dyreriget er plante-spisere dem med den længste levetid og mennesker hører i hvert fald til i denne kategori (og ja, det passede også før den moderne medicin). Prøv f.eks. at tænk på de mange eksempler af asiatere, som gerne blev/bliver over 100 år.


Vitamin B12
Argumentet her er, at da B12 ikke findes i vegetabilske fødevarer og moderne veganere skal supplere, kan en vegansk kost ikke være naturlig. Her er hvad er der galt med dette argument:

B12 er ikke lavet af dyr, det er lavet af bakterier. Det er fundet i animalske fødevarer, fordi de er et arnested for bakteriel aktivitet. Det er også fundet i fæces fra de fleste arter. Historisk var det nemmere for veganere at få B12, fordi deres miljø var så beskidt. Planter trukket op fra jorden og som ikke vaskes omhyggeligt kunne have bakteriel “forurening”, og dermed B12.

B12 er også fundet i søer, før vandet desinficeres og det giver jo god mening, at vi ”burde” få det på denne måde og ved at spise guleroden direkte fra jorden. Dyrs afføring er jo at finde i naturlige søer og i jorden, både fra landdyr, fugle og fisk. Mange plante-ædende dyr spiser faktisk deres egen afføring. Forhistoriske mennesker kunne have gjort det samme. (Human fæces er fyldt med B12.) Så ideen om, at vores krop er designet til at spise store mængder kød på grund af et enkelt vitamin fremstillet af bakterier er ikke særlig overbevisende.

Desuden får landbrugsdyr i dag, deres B12 gennem deres foder, hvor det er kunstigt tilsat, da miljøet er så unaturligt. Veganere spiser en lille pille eller bruger en spray i stedet for. Mennesker der gennem et langt liv har spist en ensidig kost, kan udvikle demens pga. B12 mangel – også folk der spiser kød!

Smagsløg

Katte er 100% kødædere (de skal leve på en kost primært af kød) og deres smagsløg afspejler dette ved ikke at have de sensorer på tungen, der reagerer på den søde smag af kulhydrater. Hunde er altædende (de har bevaret begge former for smagsløg) de nyder både kulhydrater og aminosyrer. Menneskers tunger reagerer med lyst til det søde (kulhydrater), men har ikke smagen for aminosyrer, hvilket placerer os unægtelig i kategorien af planteædere. Vi synes kun at være altædende, fordi vi har evnen til at kammuflere det kød vi spiser, med salt, peber og saucer (grill, søde og sure, marinara, etc.).

Instinkter

Både katte og hunde har jagtinstinkt og vil med glæde nedlægge et dyr, æde det råt og nyde det fuldt ud med blod, sener og det hele. Kender du mange mennesker, som savler når de ser en ko, gris eller kylling, som ikke kan vente med at så dyret ihjel – med koldt blod – bare for at sætte tænderne i dyrets krop og nyde både lugten og smagen?

Et rovdyr overvejer aldrig et sekund, om det virkelig skal nedlægge sit udsete bytte, men selv en trænet menneske-jæger kan opleve ”bukke-feber”. At hænderne ryster og tvivlen kommer ind, simpelthen fordi det går imod vores natur at slå et andet væsen ihjel, med mindre vi virkelig sulter – og selv der kan vi opleve tvivl.


Vi sover cirka det samme som andre plantespisere
Her ses det hvordan vores soverytme passer allerbedst ind med planteæderne. Da den dog blev lavet af Nature, gik de ud fra at mennesket er omnivore og satte os i den kategori, men som du kan se på billederne, så passer vi faktisk langt bedre ind med planteæderne og billedet med den store prik, som selv er lavet, viser det tydeligt. Vi sover 6-8 timer i døgnet og omnivores og carnivores sover langt mere.

Carnivores:

 Omnivores:

 Herbivores:

  

En af verdens førende hjertespecialister, William C. Roberts, gør opmærksom på, at det i kliniske laboratorieforsøg ikke har været muligt at fremkalde blodpropper hos kødædende dyr (carnivores) ved at fylde dem med cholestorol og mættet fedt, men det går så let som ingenting med planteædende dyr (herbivores).

Mennesker får åreforkalkning, hjertesygdomme og blodpropper – dræber-sygdom nr. 1 i den vestlige verden. Ergo: mennesket er planteæder, herbivore, fra naturens hånd. 


Kilder: 

William C. Roberts: https://youtu.be/yUa814suU9A

Forskningen fortæller sort på hvidt, at vores proteinbehov er meget lille

Links til selve forskningsrapporterne vedr. forskellige sygdomme

http://www.andjrnl.org/article/S2212-2672%2816%2931192-3/pdf

Vidensgrundlag for, at plantekost er at foretrække

https://www.scribd.com/doc/94656/The-Comparative-Anatomy-of-Eating

http://www.nealhendrickson.com/mcdougall/030700pumeatinthehumandiet.htm

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17209932

Plantelæger og plantevidenskab


Dette er et uddrag af indlægget på talerfordyr.dk:
https://www.talerfordyr.dk/single-post/2016/09/11/Mennesker-er-da-skabt-til-at-spise-dyr
Skrevet af Lisel Vad Olsson

Redigeret af Earthlete, Casper Bilton