NeoHippien’s Oliefrie Basilikumspesto

Pesto er en fantastisk opfindelse! Det kan laves i alle variationer, med alskens krydderier og spises til så mange forskellige retter. Mine favoritter er på pasta, kartofler eller i sandwich. Denne opskrift er lavet af Calina fra NeoHippie.dk, og grunden til at den er blevet udvalgt, er på grund af hendes fokus på at lave sund mad – uden olie! 1455394695_resolutions-22

“Min eneste anke omkring pesto er, at det som regel er fyldt med olie. Jeg har intet problem med fedt i nødder, avokado, kerner, oliven osv., men når man fx presser fedtet ud af oliven og spiser olien uden resten af frugten, får man unaturligt store mængder olie – meget mere end kroppen kan tåle og har brug for, og det sætter sig som overskydende og unødvendige fedtdepoter.” – forklarer Calina, fra NeoHippie.dk

Derfor har Calina prøvet at finde ud af hvordan man laver pesto uden de unaturlige store mængder af olie.  Tricket er lidt tahin og vand. Tahin består af knuste sesamfrø, så der er fedt i, men kun det der naturligt er at finde i sesamfrøene, som også kommer med i pestoen. Og så er tahin super sundt og en god kilde til bl.a. calcium. Derudover tilsætter hun hele oliven, så pestoen stadig får smag af oliven, uden olivenolie.

Dette trick kan i princippet erstatte olie i alle hjemmelavede pestoer, så du kan blot bruge din sædvanlige opskrift og erstatte olien.

IMG_5206-1024x683

 

Det skal du bruge:
– 1 bundt økologisk basilikum, gerne med stilke (ca. 50 g.)
– 2 spsk. tørristede økologiske pinjekerner
– 2 fed økologisk hvidløg
– 1 håndfuld økologiske cashewnødder
– 5 økologiske oliven
– 1 tsk. økologisk tahin
– 8 spsk. vand
– Salt, peber og evt. cayennepeber
– 1 blender/minihakker

Sådan gør du:
1. Opløs tahinen i vandet.
2. Tilsæt alle ingredienserne i blenderen og blend til ønsket konsistens.
3. Tilsæt evt. mere vand for en mere flydende pesto, hvis du ønsker det.
4. Smag til med salt, peber og cayennepeber.

Tip!
Du kan med fordel spare på saltet, da oliven salter meget. Hvis du ikke synes, at 5 oliven er nok salt, så tilsæt gerne flere, for en naturlig saltning af pestoen.

Tip 2!
For en større mængde pesto, tilsæt en stor håndfuld økologisk spinat og 2 spsk. vand mere, inden du blender. Hvis du laver alt for meget, så kan du altid fryse det ned.

Bagte økologiske kartofler med pesto
Bagte økologiske kartofler med pesto