Scrambled tofu med svampe

Nem og lækker dhal, du bare skal prøve!
august 28, 2016
Kost eller træning – hvad virker bedst på kolesteroltallet?
september 6, 2016
Det er weekend. Du sover længe og vågner for sent til at kunne kalde dit første måltid for morgenmad, men for tidligt til at kunne kalde det frokost. Hvad gør du? Du tager det bedste fra to verdener og laver en morgenmads-frokost – en mokost – eller det som alle andre moderne mennesker bare kalder brunch!

Brunch er en lækker blanding af sødt og salt, og vores ynglings brunch ret er en ordentlig omgang krydret scrambled tofu, groft brød med forskellige spreads og sunde smoothies – og hvis vi går helt bananas, så inkluderer det også pandekager. Og så slår vi mave i et par timer.

Som ovenstående titel indikerer, handler dette indlæg om scrambled tofu – den plantebaseret version af scrambled eggs – uden det dårlige kolesterol og fedt, men med en masse smag. Der er rigtig mange som faktisk synes at tofu versionen er meget mere lækker, på grund af det lave fedt procent. Opskriften rækker til 2-3 personer alt efter, hvor meget tilbehør man har til.

Opskriften er udarbejdet af Nadja fra Grøn Samvittighed, og du kan læse meget mere om Nadja på hendes hjemmeside, alt fra hvordan hun blev 100% plantebaseret og til hvorfor hun tog dette valg. På hendes hjemmeside kan man også finde en masse lækre opskrifter, som næsten alle har fokus på at leve en sund, og have en smagfuld hverdag.


Scrambled tofu med svampe

Lavet af Nadja, Grøn Samvittighed

line-hi copy

Det skal du bruge: 
400 gr. fast tofu
1 spsk sojasauce
1 stort løg
8 brune champignon
1 tsk karry
1 tsk gurkemeje
1 tsk paprika
1/2 dl vand
Frisk timian
Sort salt*
Peber


Sådan gør du: 

  1. Hæld væsken fra din tofu. Tag en skål og smuldr den ene halvdel af tofuen til store chunks og den anden halvdel til meget små stykker.
  2. Hak løget i tern, vask champignonerne og skær dem i skiver. Varm en stor pande med lidt olie eller plantemargarine (f.eks. Fri eller Nutana) og svits løg og champignon i ca 5-7 minutter.
  3. Tilsæt tofu samt sojasauce, karry, gurkemeje, paprika og vand. Lad stå og simre ved middelvarme til vandet er fordampet. Når vandet er væk, tilsætter du yderligere en lille smule fedtstof og skruer op til høj varme. Vend din tofu jævnligt med en træpalet, så du ikke ridser din pande. Tofuen skal blive gylden og må gerne hænge en smule fast på panden.
  4. Drys til sidst med frisk timian, og smag til med sort salt og peber. Med saltet skal du prøve dig frem, for det er meget forskelligt, hvor meget smag saltet afgiver og det beror på mærket du har købt. Har du ikke mulighed for at købe sort salt, kan du også sagtens bruge almindelig salt, men så må du undvære den ægge-agtige smag.
  5. Servér din scrambled tofu med ristet (rug)brød, frisk juice eller en smoothie og nyd din dag.

Original opskrift: http://www.groensamvittighed.dk/opskrifter/scrambled-tofu-med-svampe