Seriøst lækre Seitan San Choy Bau

Jeg meldte mig til Brasiliansk Jiu-jitzu og var hooked fra første dag
juni 30, 2016
Vedholdenhed trumfer det perfekte træningsprogram
juli 6, 2016
Dette er en super sjov og lækker måde at servere en masse proteiner og alle de gode kulhydrater på – disse salatbåde fungerer perfekt til et middagsselskab eller en sommerfest, hvor de kan samles og serveres på et stort fad, så alle kan hjælpe dem selv – med varme ris ved siden af.

Seitan er et nyere produkt på det danske marked, men har fungeret som basiskost i både det traditionelle kinesiske, japanske og koreanske køkken. Seitan laves af gluten fra fuldkornshvede og er helt fedtfattigt, men rigt på proteiner og komplekse kulhydrater. Konsistensen er meget lig kød – og Seitan er derfor et perfekt produkt til dig, der er ny på den plantebaserede livsstil eller til dig, der bare gerne vil imponere dine skeptiske venner.1455394695_resolutions-22

Til ca. 8 salatbåde – eller wraps:
1 pakke NATURLI’ Seitan stykker
120 gram kogte kikærter (ca. en halv dåse)
2 gulerødder
1 rødløg
2 stængler selleri
250 gram svampe
1 fed hvidløg
3 cm ingefær, revet på den grove side af et rivejern
Tørret chili efter smag

Til marinaden:
2 tsk. dijonsennep
3 spsk. soya/ tamari
2 spsk. sur/sød (eller anden) chilisovs
– Desuden: 2 tsk. majsstivelse rørt ud i 4 spsk. vand

Til topping:
Friske mungbønne-spirer
Ristede sesamfrø
Frisk koriander
Fintsnittede forårsløg

Tilbehør:
1-2 hoveder Romaine- eller hjertesalat
Kogte jasmin/brune ris


Fremgangsmåde:

Kog ris efter anvisningen og vask salatbladene.

Rødløg, selleri, gulerødder og svampe snittes fint og steges af til løg og gulerødder har mistet dele af deres farve. De skal være bløde og gennemsigtige – ikke brunede! Du skal have lidt tålmodighed og bedste resultat opnås ved jævn/middel varme. Rør ofte. Tilsæt hvidløg, chili og ingefær og lad stege med yderligere et minut. Tilsæt NATURLIG’ Seitan stykker og kikærter og lad stege med inden du tilsætter marinaden. Lad de hele stege et par minutter og tilsæt til slut majsstivelsen under omrøring.

Fordel fyldet på salatbådene og top med bønnespirer, koriander, forårsløg og ristede sesamfrø.

Server med ris ved siden af og en smule soyasovs el. tamari.


Lavet afAmalie_M