Sprøde Raw Crackers

Raw Crackers med Raw Cashew Cheese
Raw Crackers med Raw Cashew Cheese
Alle elsker et godt knas – ikke sandt? Du kan nærmest spise crackers med alt. Man kan spise dem i stedet for brød eller sammen med lækre salater. Udover at være smagfulde er disse raw crackers yderst nærende og giver en lang række mineraler, proteiner, fibre og vitaminer. Opskriften er udarbejdet af kokken Neel Engholm, som specialiserer sig inden for vegansk mad og raw-food. Hun har arbejdet som kok og køkkenchef i forskellige trendy restauranter i Danmark, USA og Barcelona – du kan følge hende på instagram og facebook.

Vi gider ikke længere de kedelige crackers fra supermarkedet, derfor får du her opskriften på Raw Crackers, som er 10x sundere og smager 1000x bedre. Hørfrø har et højt indhold af sunde fedtstoffer og mange kostfibre, 28 gram fibre per 100 gram frø. Græskarkerner indeholder bl.a. protein, fibre, jern, magnesium, kalium, zink, selen og folat. Mandler er fulde af sunde fedtsyrer, E-vitamin, kobber, magnesium og proteiner. Loppefrøskaller er skallerne fra loppefrø, der kommer fra planten Plantage ovata, og er kendt for at have et højt indhold af fibre. Med så høj en sundhedsværdi, er der vist ingen grund til ikke at give disse raw crackers et forsøg. Og så er de tilmed super lækre!


Raw Crackers, m. hørfrø, mandler og græskarkerner

Lavet af Neel Engholm, @vegan_chef_neel

shapeimage_2-copy

Det skal du bruge: 
Hørfrø 100 g.
Græskarkerner 100 g.
Mandler 60 g.
Gærflager 1 spsk.
Røget paprika 1 tsk.
Salt 1 tsk.
Peber ½ tsk.
Loppefrøskaller 2 spsk.
Vand 300 ml.

Sådan gør du: 
Kerner, frø og nødder blendes til en grov mel i foodprocessor og krydderier tilsættes.
Tilføj vand og bland med hånden.
Lad blandingen trække et par minutter.
Spred derefter massen ud i et tyndt lag på en plade.
Tegn op med en kniv eller spartel hvor du vil knække.
Dehydrer i ca. 8-10 timer i din dehydrator. Eller i ovnen på laveste temperatur.
(Sæt dem evt. over før du går i seng, så er de klar om morgenen.)


Opskriften er lavet af Neel Engholm