Lækker kidneybean-spread

Hvis du tror at du kun skal spise broccoli og gulerødder – så forstår jeg godt at du er bange!
november 4, 2015
Calisthenics-atleten Nico Collu om mental sundhed og træning
november 19, 2015

Earthlete_spread_banner

Nem, lækker, smagfuld, sund og meget mere. Denne bønne-spread er virkelig lækker på brød, i sandwiches, og som dip. Den er virkelig nem at lave, da man faktisk bare skal putte alle de forskellige ingredienser ned i en skål, eller i din blender, og så blend’ det sammen.

Der er et stort sundheds aspekt i at spise spreads, som er lavet af bønner og andre lækre grøntsager. Kidney-bønner er f.eks. en meget god kilde til det kolesterolsænkende fiber, ligesom de fleste andre bønner. Ud over at sænke kolesterol, forhindrer kidneybønnernes høje fiberindhold blodsukkeret i at stige for hurtigt efter et måltid, hvilket gør disse bønner et godt valg for personer med diabetes eller insulinresistens. Derudover giver kidneybønner dig protein af høj kvalitet, og uden kolesterol.

Opskrift_bønne_s_EarthleteSelve opskriften er udarbejdet af den professionelle plantebaseret kok, Neel Engholm. Hende kan du følge ved at klikke dig videre til hendes rigtig seje instagram her. Hvis du gerne vil hente opskriften ned, så kan du klikke på billedet af opskriften, og gemme den som et billede, på din computer eller telefon.

Opskrift
500 g. Kidneybønner (ca. 2 dåser)
40 g. Rødløg
5-6 g. Frisk rosmarin
15 g. Gærflager
7 g. Paprika <- evt. røget paprika
100 g. Tahin
100 ml. Vand

– Blend til det er smooth med en stavblender eller i en normal blender. Husk at du skal skylde bønnerne grundigt !