Arla indrømmer provokation – er de enig i kritikken af ko-mælk?

Menneskets anatomi ligner allermest planteæderne i naturen
maj 23, 2017
Den veganske strongman Herman vinder Target Power Challenge 2017
maj 25, 2017
Den 23 maj postede Arla en afstemning om hvor vidt folk mener at deres børn bedst kan lide broccoli eller mælk? På sammen tid gør Arla opmærksom på at der findes calcium i både grøntsagen og i koens væske. Det er ikke første gang at Arla laver sådan nogle konkurrencer, men denne konkurrence udviklede sig til noget specielt.

Grøntsagen eller væsken – hvad mener folk at deres barn bedst kan lide?

Efter 22 timer kunne broccolien stå med sejren. Den havde fået langt flere stemmer end ko-mælken, og når vi siger langt flere stemmer, så mener vi langt flere stemmer. For Broccolien fik 420 stemmer, hvor ko-mælken kun fik 89 stemmer.

Når man kigger konkurrencens kommentarfelt igennem ville man kunne læs kommentar som lyder sådan her:

– “Broccoli til hver en tid. Det gælder om at opdrage sine børn ordentligt. Broccoli er mættende mad, og har vigtige mineraler og vitaminer! ” – Sofie

– “Broccoli er vel nok en af de mest fråderen grøntsager, og så er der fx. også langt mere protein. 2-0 til broccoli i min bog” – David

– “Jo man kan vel sige, at der er calcium i både mælk og broccoli, men dette er ikke det eneste komponent, der er i de to fødevarer.
Broccoli er oven i hatten fyldt med antioxidanter, er beskyttende mod mutationer (og giver derved lavere risiko for kræft) samt forbedrer din levers evne til at rense ud.

Det samme kan man ikke sige om mælk – tværtimod. Mælk (og mælkeprodukter generelt) har vist sig både at være kræftfremkaldende, hormonforstyrrende samt afhængighedsskabende (hvilket forklarer hvorfor børn drikker mælk – de er afhængige).” – Nikita


Den 24 maj udsender Arla en besked til alle som har deltaget i deres stunt

Efter mange timer og en stor sejr til broccolien reagerer Arla, og skriver:

“Hej folkens! Det er så længe siden, vi har hørt noget til jer, og det var da begyndt at undre os lidt, for så hurtigt giver I vel ikke op? Men det er super fedt at se, at vi stadig kan provokere jer lidt – det var også hensigten, må vi indrømme. Ha nu en dejlig dag derude”

Hvordan kan det så tolkes? Det kan selvfølgelig tolkes som at de gerne vil have stoppet alle kommentarerne om deres produkt. Men det kan også tolkes som at de indrømmer og giver de mange kommentarer ret i deres påstande. Når man gerne vil provokere, så er det fordi at man kender til en holdning eller fakta, og at man gerne vil skabe en debat om den faktuelle sandhed og holdningen. Dette kan man især tolke når de skriver “det var også hensigten, må vi indrømme.”

En provokation er en handling, adfærd eller udtalelse, der ofte bevidst søger at afstedkomme en reaktion hos et andet individ. Hvis man tager udgangspunktet i at Arla er provokatøren, så prøver de bevist at skabe en sundhedsdebat på deres facebookside. En debat som man kan aflæse at de har tabt meget stort.

Arlas form for marketing og facebook-stunt får stor kritik med på farten – til deres afsluttende kommentar skriver folk:

– “Tænk sig at man i 2017 som firma er nødt til at drille og nedgøre andre for at fremme sin egen virksomhed. Pinligt.” – Pia

– “Hvis i prøver at provokerer hvorfor sletter i så opslag? Tror bare i prøver at finde en undskyldning for at jeres skod reklame gik galt. Lad nu være med at gører det mere pinligt for jer selv end det allerede er” – Natacha

– “Hahaha.. simpelthen så tåkrummende gennemskueligt ..”det var bare for sjååååv” Den brugte jeg også i børnehaven– Charlotte

Når det så er sagt, så er der flere og flere der skriver på diverse facebook grupper, at de er blevet blokeret af Arla, også i selve kommentarfeltet er der mange der skriver at de har en bekendt som Arla har blokeret. Mange af personerne i debatten fortæller også at deres kommentarer er blevet slettet af Arla.

Der er ikke kommet en uddybelse på Arlas kommentar fra Arla, efter mange reaktioner…


Skrevet af Casper Bilton