At spise 1 æg er lige så dårlig som at ryge 5 cigaretter

Overbevis folk med dine resultater
april 13, 2017
Yin yoga og plantebaseret kost mindskede mine smerter i kroppen
april 30, 2017
En undersøgelse offentliggjort i “Journal of Atherosclerosis Research” fandt, at regelmæssig indtagelse af æg kan have alvorlig konsekvenser for dit helbred.

Den gennemsnitlige amerikanske indbygger spiser omkring 247 æg om året. Dette er over 40 procent mere end den gennemsnitlige indbygger i resten af verden.

Fordi æggeblommer er fyldt med kolesterol, som jo er en risikofaktor for arteriesygdomme og hjerteanfald, er æg, ifølge forskerne, derfor endnu farligere end cigaretter.

Canadiske forskere undersøgte 1.231 patienter med en gennemsnitsalder på 62. De brugte ultralydmålinger af halspulsårer for påvisning af mængden af aterosklerotisk plak. Resultaterne var tankevækkende. Forskerne fandt, at hvis man spise et æg om dagen var det lige så dårligt for hjertet som at ryge fem cigaretter om dagen! Et enkelt stort æg indeholder mere end 180 mg kolesterol, og den gennemsnitlige amerikanske forbruger indtager næsten fem æg om ugen. Ikke underligt, at hjertesygdomme er den hyppigste dødsårsag.

Læs også blogindlægget “Jeg fatter ikke at en kostvejleder overhoved kan tilbyde æg” af Casper Bilton, hvis du vil have mere info om hvorfor du skal droppe æg. 


Oversat af Casper Bilton
Korrektur af Kristina Loncar

Oversat fra:
http://www.mercyforanimals.org/heres-why-eating-1-egg-per-day-is-just-as
Journal of Atherosclerosis Research:
http://www.atherosclerosis-journal.com/article/S0021-9150(12)00504-7/abstract

http://www.wattagnet.com/articles/10409-global-egg-consumption-increases-in-2011