Atleten Philip ændrede kost da hans mor kæmpede med kræft

Sådan forbedrede jeg min løbepræstation på den plantebaserede kost
July 2, 2017
Hvad sker der når du er fysisk inaktiv og bliver ældre?
July 18, 2017
Philip Michell går i gymnasium på musiklinjen, spiller guitar, arbejder i Fitness World og træner dagligt mod forskellige Calisthenics konkurrencer. Selvom alt lyder sjovt og lige til, har Philip haft sygdom tæt inde på familien, da hans mor i mange år kæmpede med kræft. Kræftforløbet med moren fik Philip til at undersøge en vegansk og plantebaseret kost.

“Min mor fik i 2014 konstateret brystkræft, og da fandt jeg hurtigt ud af, at en plantbaseret kost er det bedste, man kan gøre mod kræft, sammen med en masse alternative behandlinger. Ved at jeg tog skridtet og snakkede med min mor om det, fik hun meget hurtig ændret sin kost til vegansk og hovedsageligt raw. Min mor døde desværre d. 11 marts 2017, men hun levede MEGET længere end lægerne havde sagt hun ville. Det tror jeg, skyldes den plantebaseret kost og alle de alternative tiltag. Nu hvor min mor er død, spiser jeg stadig plantbaseret – det er hovedsageligt grundet mit eget helbred og dyrene.” – fortæller Philip, om oplevelsen med at have kraften tæt inde i familien.

Som Philip fortæller startede morens sygdomsperiode hans plantebaseret kostrejse. En rejse som har gavnet ham sundhedsmæssigt, men også socialt. Man kan sige, at der er ved at ske en plantebaseret revolution inden for træningsmiljøet.

“Mine gode venner Daniel Sørensen, Nico Collu og Casper C., som alle også er på Earthlete Eliten, er også veganere. Der er generelt begyndt at komme flere og flere veganske atleter i Calisthenics Miljøet” – fortæller Philip.

Det var ikke nemt at komme igang med calisthenics sporten, for da Philip startede med at dyrke sporten, som kræver meget kropstyrke, kunne han ikke engang tage en enkelt kropshævning – det fik han dog lavet om på.

“Jeg startede med Calisthenics primært fordi jeg ville have mere styrke –  det fascinerede mig at se klip med personer som lavede muscle up og human flags, hvor jeg tænkte “Det vil jeg kunne en dag”. Da jeg startede, kunne jeg ikke tage en almindelig kropshævning. Nu dyrker jeg calisthenics fordi alle aspekter af sporten er så spændende og udfordrende. Konkurrencerne har fået mig endnu mere hooked på sporten, da der ikke er noget federe end følelsen af adrenalin i kroppen” – fortæller Philip og uddyber:

“Jeg har fået en masse fede oplevelser gennem sporten. Jeg er den yngste som har fået æren at være med til Danmarksmesterskaberne. Ellers har jeg deltaget i Bar Games i Sverige, Aalborg Street Workout tournament, Cph winter tournament og summer tournament. Jeg har lært noget fra hver konkurrence, fordi jeg fokuserer på specifikke ting mange uger før i træningen, og så evaluerer jeg det efter på video.”


Følg Philip Michell på instagram her 

Artiklen er skrevet af Casper Bilton
Korrektur: Kristina Loncar