Bombastisk Blåbær Smoothie

Med disse tips kan du sove som en top atlet
August 9, 2016
En flot krop skal ikke være målet
August 16, 2016
girl-791563_1280Blåbær bærer mærket en “superfood”, fordi de indeholder gode kalorier med tæt pakket næringsstoffer. Desuden er de velsmagende og lette at tilføje til ens kostplan. Mange mennesker anser dem for at være deres foretrukne bær, da de også smager forrygende. Du bør faktisk spise dem så ofte som muligt, da de små bær holder hjernen skarp, mindsker muskelømhed og er guf for hver eneste celle i din krop.

Blåbær er mild, sød og her en let syrlig smag, og alt efter sort, kan den veje mellem 0,25 gram og 2 gram. Blåbær har noget nær det højeste indhold af antioxidante forbindelser af frugter, hvilket er afgørende for immunsystemet. Den har et højt indehold af A-, B-, C- og E-vitaminer, samt mineraler som kobber, zink og selen.

Køber du en bakke med 100 gram bær, så gå efter de mindste bær. Mange små kugler mønstrer en større overflade tilsammen end færre store kugler. Og da der er mest kraft i skrællen, gælder det om at vælge små blåbær. Så undgår du også de store bær, som syner imponerende, men er helt blege og næringsfattige inde i kernen. Du kan spise blåbær som de er, eller brug dem i bagværk, smoothies, til pandekager, eller til grød.

I smoothien har vi også tilsat en masse frø og nødder, som giver din krop en masse sunde fedtstoffer. Hvis man indtager gode fedtstoffer, som nødder og frø, sammen med blåbær, så øger det optageligheden af alle vitaminerne og mineralerne væsentligt.


Du skal bruge: 
3 bananer
1 stor håndfuld frosne Blåbær
1 håndfuld spinat
6 mandler
6 Cashewnødder
1 tsk. hørfrø
1 tsk. sirup eller 4 dadler
200 ml. ris eller soya mælk
50 ml. vand

Sådan gør du:
Alle ingredienser samles i en god blender og blendes i ca. 45 sek. Og voila! Så er der let morgenmad eller frokost on the go.

Husk! Selvom at du ikke står og har alle ingredienser, så kan du sagtens lave smoothien uden mandler, cashewnødder, hørfrø og dadlerne. Det ændre bare en smule ved konsistensen og smagen, men det skal ikke holde dig fra at drikke en stor smoothie hver morgen.


Skrevet og lavet af Casper