Calisthenics-atleten Nico Collu om mental sundhed og træning

Lækker kidneybean-spread
November 9, 2015
Se hvordan atleten Niclas spiser, når han har fokus på styrketræning
December 3, 2015

Nico1_earthEarthlete har været så heldige at finde frem til en super spændende person ved navn Nico Collu, som er en 24-årig fyr med italienske forældre og bor i Danmark. Han er utrolig sports- og fitnessinteresseret, og til daglig dyrker han Calisthenics og arbejder som fitnessinstruktør og med videoredigering.

Når den ikke står på træning og motion, prøver Nico at bygge noget selvstændigt op inden for film og medie, f.eks. videofilm, redigering, musikredigering, indspilning, hjemmesider og foto. Så har du brug for en seriøs og cool fyr til at hjælpe dig med den tekniske og fotografiske del af din business, så er han manden, du skal tage fat i.

Nico har nogle lidt specielle mål, når det kommer til hvad han gerne vil opnå med hensyn til Calisthenics og sundhed. Han har ikke behov for at sætte sig specifikke mål, da man nemt kan blive fastlåst. Fortiden ser man alt for mange mennesker ”løbe op ad de samme trapper”, hvorimod man burde have mere fokus på glæden ved træning, og det er det som motiverer Nico.

“De mål som jeg har opnået er bl.a. at kende min krop bedre. En naturlig træningsform som Calisthenics gør, at man kan udvikle en bedre forbindelse til ens krop, end når man træner vægtløftning – og dét, at træne kroppen til at den kan nogle øvelser, som mange andre ikke kan, er et mål, jeg er glad for” fortæller Nico.

Personer, som kan kæmpe sig igennem en hård træning er inspirerende. Der bygges en slags styrke i ens mentalitet, når man tager træning seriøst i en længere periode. Den styrke kan man Nico_earthlete_5bruge på andre områder i livet, som f.eks. når man studerer, eller er på sin arbejdsplads.

Når man træner og vælger en kost med en sundhedsmæssig synsvinkel

“Når man kigger på den sundhedsmæssige side, så træner jeg, fordi det passer til min personlighed at være aktiv. Derudover hjælper det på min sukkersyge (type 1, diabetes), da det hjælper med at holde blodsukkeret stabilt. Derudover har vi så mange problemer med fedme og madrelaterede sygdomme, gi’r det så ikke mening at prøve noget nyt?” – spørger Nico retorisk og uddyber:

“Jeg er den slags person, som elsker at teste mig selv af med alternative livsstiler, og skuffende nok er en plantebaseret kost stadig en alternativ måde at leve på”.

Efter at Nico havde set forskellige dokumentarfilm og læst på internettet om plantebaseret kost, valgte han at prøve det i en måned.
“Det gav mening for mig først at prøve kosten i 1 måned. Det som gør at jeg bliver ved er, at jeg har mere energi efter et måltid og jeg kan simpelthen ikke gå tilbage til at spise dyr, efter jeg er stoppet med det – man får en form for respekt for et dyrenes liv”, fortæller Nico og siger, at hans kost består mest af bønner, kikærter, ris, frugt og lækre grønsager.

Nico4_earth


Type 1 diabetes skyldes en nedbrydning af de insulinproducerende celler i bugspytkirtlen. Selvom type 1 diabetes ikke kan helbredes, så kan risikoen for komplikationer blive stærkt reduceret med en plantebaseret kost. Faktisk er denne form for diabetes en af de hurtigst voksende sygdomme i verden, og i europæiske lande er der sket en 10-dobling af patienter, inden for de seneste årtier. På grund af den store stigning af patienter mener man, at det er miljø- og kulturmæssige faktorer, der spiller ind, og ikke en genetisk årsag. Denne stigning skyldes, ifølge mange forskere og læger, et forøget mælkeindtag. ser man på type 2 diabetes, kan man faktisk helbrede sygdommen, ved at skifte til en sund plantebaseret kost.


Nico’s råd til atleten der gerne vil spise plantebaseret

Hvis du som atlet vil prøve denne kost, vil du opnå det bedste resultat, hvis du sørger for at spise mad, der gør dig mæt. Hvis man tror, at en plantespisende person kun spiser salat, så vil man hurtigt miste modet og ikke opnå det rigtige energiniveau.

Et godt råd er at tage fat i nogle af de atleter, som allerede spiser en plantebaseret kost, især hvis du løber ind i problemer eller har spørgsmål i forbindelse med din dagligdag eller omkring din træning. Der er masser af facebook-grupper til det formål, og dem har Nico rigtig god erfaring med.

Til sidst slutter Nico af med at fortælle endnu en grund til, hvorfor man burde prøve at spise plantebaseret i et år:
“Min irritation og grunden til, at jeg synes, ALLE burde prøve at spise plantebaseret i mindst 1 år, er, at der er så meget forvirring omkring, hvad mad er, og at kød, æg og mælk er det eneste man kender til, kun fordi at verden er skruet sammen med fokus på penge og industri”

Nico er en super sej personlighed, og ham kan du følge her:

Nico_banner1


Photo 1: Agne Zolynaite – facebook.com/Chaps.n.Smoothies