Casper Bilton om hvordan flere grønsager og mindre animalsk forbedrer dine præstationer

Sådan optimerer du dit blodkredsløb og derved din ydeevne
March 4, 2015
Dette er nøglen til en sund kost, som skal forbedre dine sportslige præstationer
March 29, 2015
3Pic_health_motionMit navn er Casper Bilton, 25 år, og de sidste 7 år har jeg spillet elite/professionel håndbold. Inden for det sidste år, har jeg også dyrket kickboxing, løbet marathon og trailløb-halv-marathon med gode personlige resultater.
Grundene til, at jeg valgte en plantebaseret livsstil for mig var, sundhed, og at finde en måde at præstere bedre på. De sidste 3 år, har jeg eksperimenteret med en plantebaseret kost, som betyder at jeg spiser masser af grøntsager, kulhydrater, og holder mig væk fra alt som er animalsk.

Da jeg har været så glad for min kostændring, førte det til, at jeg startede Earthlete.dk, som skal være et dansk sted, hvor man kan læse om sundhed, og hvordan man får mest muligt ud af den krop man har. På alle parameter har jeg oplevet succes, min udholdenhed er blevet markant bedre, i vægtlokalet har jeg slået alle mine personlige rekorder, og sidst, men ikke mindst har jeg sluppet af med 95% af det eksem jeg led af, og har ikke astma længere.

Der er mange grunde til, at plantebaserede atleter følger en tydelig forskel på deres krop, og derfor kan se bedre resultater når de konkurrerer og træner. Her vil jeg fortælle jer om de største grunde til, at dette forekommer:

Mindre ømhed


Når man snakker med plantebaseret atleter, siger 9 ud af 10, at de aldrig føler ømhed som før. Kroppen restituerer nemlig langt hurtigere end nogensinde før. En af grundene til, at kroppen gør dette, er at kroppen ikke skal bruge energi på, at få animalske produkter ud af kroppen, og kan derfor fokuserer meget mere på at reparere ødelagte muskler. Protein hjælper også på restitution af muskler i kroppen, og da planteprotein er af høj kvalitet, og har alle de aminosyrer kroppen har brug for, sætter den også gang i en hurtigere restituerings process.

Nem fysisk vedligeholdelse

Da en plantebaseret kost ikke er fyldt med mættet fedt, er det meget nemmere ved at vedligeholde den fysik som du har brug for, at kunne konkurrere som en atlet. Uanset hvilken sport du dyrker, så kan denne kost give dig alle de proteiner, vitaminer og mineraler som du har brug for.

Kosten er meget vigtig, og mange glemmer at tilfredsstille kroppens behov via en sund kost. Masser af korn, kartofler, frugt og grøntsager er grundlaget for enhver kost, der fremmer sundhed på lang sigt. 
Når man udelukker kød og mejeriprodukter, så får du heller ikke alle de skadelige hormoner som hører med, disse hormoner kan medføre mange sygdomme. Når man så undgår disse hormoner, så kan din krop selv producere de hormoner som kroppen har brug for. Faktisk så siger undersøgelser, at plantebaseret mænd producere mere af det mandlig hormon, testosteron. Testosteron gør det nemmere at vedligeholde kroppen, og opbygge større muskler.

Øget udholdenhed

Mange plantebaseret atleter føler meget høj udholdenhed, og derfor kan de yde bedre når de træner. Udholdenhed er vigtig i alle former for sport, fra kampsport til løbe konkurrencer. Der er mange grunde til at man får bedre udholdenhed, nogle af grundende kunne være at man får spist flere kulhydrater og frugtsukker, som giver godt med energi til hjernen og kroppen. Oven i dette er plante-produkter let fordøjelige, og kroppen skal ikke bruge særlig meget energi på dette, som hvis det var animalske produkter. Endnu en forklaring kunne være, at man spiser meget mindre fedt, og derfor er der ikke fedt i blodbannerne, derfor kan hjertet pumpe blodet rundt i kroppen hurtigere.

DSC_5649_nature_workout1


http://nutritionfacts.org/2013/02/12/less-cancer-in-vegan-men-despite-more-testosterone/
http://www.onegreenplanet.org/natural-health/common-benefits-athletes-experience-when-switching-to-a-vegan-diet/
http://nutritionfacts.org/video/do-vegetarians-get-enough-protein/
https://www.drmcdougall.com/misc/2003nl/sep/030900puathletesarepeopletoo.htm
http://amazinghealth.com/AH-health-circulation-blood

 


Skrevet af
Casper