Rens din krop med friskpresset juice

Casper Bilton om hvordan du kan begynde at nyde lange løbe ture
April 13, 2015
Nina Mezcua-Jensen kører mountainbike i alperne på fuld plante-energi
May 1, 2015

NikolaJuices

Nikola Nedic har valgt at prøve en 3 dages juice detox-kur, og det er dejligt at han har lyst til at fortælle om sin oplevelser til Earthlete.dk. Det er altid spændende, at høre erfaringer fra personer som tester forskellige sunde livsstiler. Nikola studerer fødevarevidenskab på Københavns Universitet og lever udelukkende plantebaseret, da han for lidt over 2 år siden mærkede forandringen på sin egen krop.

Detox-oplevelsen

Nu er var tiden kommet til, at prøve at rense kroppen for alle mulige toxiner og affaldsstoffer som kroppen ophober igennem årene, som både kan være fødevarerelateret, parfumer, parabener eller forurening fra luften, for slet ikke at tale om pesticider som vi alle spiser. Jeg har i den seneste tid eksperimenteret med den såkaldte detox-kur, hvor man udelukket lever af juice! Her har jeg skrevet en lille dagbogslog, så kunne jeg følge mig selv og mine tanker jeg gjorde mig undervejs i mit forløb:

banner2_nikola_juice

3 dages juice/detoxification kur:
Startvægt: 94,5kg. Højde: 1,88cm


Onsdag, dag 1 – alt er spændende:
Jeg vågner op med en massiv hovedpine, jeg går i køkkenet og forbereder en nærende grøntsags-frugt juice bestående af; agurker, pærer, ingefær og æbler. Jeg laver omtrent 1 liter, drikker den ene halvdel umiddelbart lige efter jeg har juicet færdig, og den anden halvdel gemmer jeg til senere.

Jeg har planlagt at drikke i 4-5 omgange på en dag, svarende til ca. 1-2 liter juice, umiddelbart lige efter jeg står op, klokken 9. Den næste er klokken 13. Den efterfølgende klokken 17 ca. og den sidste indtager jeg klokken 20. Så længe jeg ikke går rundt i flere timer end nødvendigt uden at drikke noget overhoved, burde jeg kunne klare mig. Jeg drikker dog også vand i ny og næ. Hovedpinen er der stadig og jeg ved ikke om min hovedpine skyldes mangel på kulhydrater eller bare søvnmangel, det vil tiden vise.


Torsdag, dag 2 – begynder at føle udrensningen:
Sikke en god morgen – Ingen hovedpine, det er ren og skær søvnbesvær som skyldes min stive nakke og ømme hoved. Juicen fejler intet. Jeg har det strålende, men jeg er lidt nervøs for mit energiniveau. En overvejelse som jeg går og tænker over, er at jeg tror ikke det er for alt for klogt at svømme 20 baner uden at have spist noget som jeg kan forbrænde, men det er noget jeg vil teste imorgen.

I dag laver jeg gulerods-appelsin-ingefær-æble juice. Den er skinnende orange og ser meget indbydende ud. Det mest bemærkelsesværdige jeg har oplevet i dag er, hvor ren og klar min urin har været. Interessant. Jeg føler mig meget klar i sindet og kroppen, jeg kan næsten mærke, at min krop er ved at blive renset indvendigt. Dejlig følelse. Til aftensmad, har jeg besluttet mig for at drikke en juice bestående af rødbeder, jordbær, ingefær, æbler og citroner. Blodrød juice!


Fredag, dag 3 – sport på en detox-kur:
Jeg har haft travlt til morgen, så jeg drak kun vand! Hårdt, men klokken er 12 og jeg begynder at juice. Jeg føler dog ikke den store ændring i min krop, føler jeg har masser af energi, så jeg prøver at tage i svømmehallen uden at have indtaget noget solid føde til forbrændingen. Jeg får svømmet 10-15 baner, går direkte i bad og lige efter hopper jeg i saunaen. Når jeg står i omklædningen er jeg ved at besvime… Puha. Jeg bliver nødt til at blive siddende på en bænk i små 10-12 minutter. Jeg føler mig virkelig udmattet. Dårlig ide at dyrke intens træning uden noget at gå på. Men så har jeg også prøvet det. – Jeg har intet problem med at gå langdistanceture eller ligende, men intens træning er noget jeg fraråder folk i sådan ét her detox forløb!


Konklusion/afrunding:
Slutvægt: 92 kg.

Mit formål med denne udrensning var først og fremmest, at rense min krop, for det er noget man ofte glemmer. Alle kunne have gavn af en fasteperiode for at få renset ud i systemet. Hvis man lider af migræne, som jeg gør, så kan dette helt klart anbefales! Og jeg er nok ikke den første som nævner det. Jeg fik min første inspiration fra dokumentarfilmen ”Fat, Sick and nearly Dead” og her er der også eksempler på individer som ikke nødvendigvis var overvægtige, men blot har brug for alternativ medicin til deres lidelser. Jeg må indrømme, at de 2 første dage var enormt svære, hvorefter 3. dag blev væsentlig nemmere, hvis jeg ikke havde besluttet mig for at svømme så intensivt, så havde jeg nok blevet på kuren i noget tid endnu. En anden bemærkelsesværdig ting jeg lagde mærke til var, at stort set alle de populære juice-mærker man ser forskellige steder som: Innocent, froosh, biotin og andre kendte produkter, smagte og vil ALDRIG kunne komme i nærheden af, at smage som friskpresset juice! Så jeg er klogere på den front.

Detox-kuren får én til at tabe sig på ingen tid. Jeg kan i hvert fald kun anbefale at prøve at juice i en periode, måske endda en uge, eller mere.


Skrevet af
Nikola Nedic, fødevarevidenskab på Københavns Universitet

aguark_jorbær_banner