NO WHEY! – Nej tak til whey protein
January 16, 2019
PRESSEMEDDELSE: EARTHLETE OMROKERER & UDVIDER
February 9, 2019

Et eksempel på at plantebaseret kost forbedrer dine præstationer


En plantebaseret kost forårsager store ændringer på sportspræstationer, som det er tilfældet for Casper Bilton. For at analysere en plantebaseret livsstils indvirkning på sportspræstationer, anvendes her et interview med Casper Bilton, som er personlig træner og vegansk atlet.

Casper Bilton, håndbold-spiller

-Hvad fik dig til at ændre kost til udelukkende planter?

Casper: “Jeg ændrede min kost tilbage i 2014 på grund af sundhed og optimering af sport. Jeg så filmen FORKS OVER KNIVES, derefter gik det op for mig at vi dræber dyr uden grund, og så blev jeg helt veganer.”

-På hvilke måder påvirker din kost din præstation til træning? Og hvilke specifikke ændringer så du i dine præstationer, da du skiftede fra traditionel kost til plantebaseret?

Casper: “Min kost har hjulpet mig af med astma og allergier. Jeg kunne pludselig løbe længere og hurtigere. Gik fra at være en af de dårlige til bip test, til en af de bedre. Min styrketræning blev bedre. Blev mere muskuløs. Kunne træne mere, mindre restitutionstid. Ingen skader, ingen inflammation-skader.”

-Hvad var din motivation for at stå ved denne kostændring, hvis du efterfølgende oplevede udfordringer?

Casper: “Min motivation til at blive på kosten, var at når jeg gik tilbage til at spise kød og mejeri og meget fedt, så ville astmaen, dårlig hud, allergier, ondt i hovedet osv ville komme igen. Sådan havde jeg ikke lyst til at leve længere. Derudover, med tiden begyndte jeg at se kød og mejeri på en anden måde, jeg ser det ikke som mad. Det er mere bare en [levende] ting, og man spiser jo ikke ting.”

-Hvordan sørger du for at være sikker på, at din kost er fyldestgørende for dine behov som atlet?

Casper: “Jeg sørger for at spise igennem, af kulhydrater til at jeg er helt mæt. Kulhydrater og rodfrugter har så mange af de vigtige næringsstoffer. Jeg sørger også for at spise en masse frugt, især igennem smoothies.”

-Har din kostændring haft indflydelse på dit forhold til naturen? 

Casper: “Ja, jeg har fået meget mere respekt for naturen, og at vi skal passe på den. Jeg har fået viden om den animalske industri, som ødelægger så meget natur. Jeg er glad for ikke at støtte den animalske industri!”


Skrevet af Sarah Emilie Paulsen // Instagram: https://www.instagram.com/daddeldronningen/
Uddrag af hendes idræts-rapport: “Menneskets forhold til naturen”