Heftig Hindbær Smoothie

Din fysiske tilstand og præstationsevne påvirkes af flere faktorer end du tror
August 3, 2016
Med disse tips kan du sove som en top atlet
August 9, 2016
Vi er gået smoothie-amok! Du kan drikke smoothies hver dag – og endda flere gange om dagen! Smoothies er en perfekt måde at starte dagen på – og et af de bedste tips til en travl hverdag. Alt, du behøver, er en god blender. Så sparer du tid, får en god smagsoplevelse og et fantastisk måltid samtidig.

smoothie-1427436_1280


Har du dårlig tid til frokosten, kan du slukke sulten med en medbragt smoothie i stedet for at ty til usunde energibarer og andet, der kan holde sulten i skak. Nogle gange kan det være nødvendigt med lidt ekstra hjælp for at få gang i energien. Og et sådant energikik kan en vellavet smoothie give dig! Samtidig får du masser af energi, næring og vitaminer i ét og samme glas, og det er en nem måde at indtage frugt og grønt. Som udgangspunkt kan du bruge stort set alle frugter og grøntsager – en god base til en smoothie kan være en form for plantemælk, juice eller bare vand.

Earthlete’s opskrift på en Heftig Hindbær-smoothie er fyldt med alt det gode. Først og fremmest er der lækre hindbær, som indeholder antocyaniner – mikroskopiske plantestoffer, der giver hindbær en flot placering blandt de mest immunforsvarsstyrkende madvarer overhovedet. Hindbær gør dig også mæt, hvilket bl.a. skyldes bærrenes kulhydrater. De optages nemlig forholdsvis langsomt og sikrer dig derfor en vedvarende mæthed. Mætheden understøttes også af det høje indhold af kostfibre, der fylder godt i maven, samtidig med at de hjælper din fordøjelse godt på vej.

I smoothies går hindbær godt sammen med gulerødder! Guleroden er rig på vitaminer og kostfibre, der fremmer fordøjelsen, og regulerer blodsukkeret. Faktisk gavner gulerødder også huden og lungefunktionen – og de er også rige på kalk og kalium, der fremmer kroppens saltbalance og øger immunforsvaret.


Det skal du bruge:
3 bananer
150 gr. hindbær
1 mellem gulerod
1 håndfuld spinat
1 spsk. hørfrø
4 dadler eller 1 spsk. ahornsirup
1 stort glas vand, eller kokosvand

Sådan gør du:
Alle ingredienser samles i en god blender og blendes i ca. 45 sek. Og voila! Så er der let morgenmad eller frokost on the go. Opvasken klares senere 😉


Lavet og skrevet afCasper