Hvis du tror at du kun skal spise broccoli og gulerødder – så forstår jeg godt at du er bange!

Plant Strong Copenhagen! Ikke bare en løbeklub, men et sportshold
October 27, 2015
Lækker kidneybean-spread
November 9, 2015
Forstil dig at spise lækkert mad, hverdag, 3 gange om dagen, indtil du er helt mæt. Samtidigt vil du langsomt tabe dig, få lyst til at dyrke mere motion og få det fremragende i både krop og sind. Det er jo klart at en plantebaseret kost fremstår vanvittigt, og for godt til at være sandt!

”Mit navn er Kevan Bilton. Jeg er en mand! Jeg har spist masser af kød! Det lavede jeg om på snart 3 år siden – da jeg var 46 år gammel.”

kevan_loeb_1Nu spiser han en plantebaseret kost, og det gør han med sin kone og 4 drenge hver eneste dag. Sådan har det ikke altid været, han voksede nemlig op med amerikanske traditioner, men efter at have fundet viden og testet en ny kost af på sig selv, så er der ikke længere kød eller mejeri på madplanen.

”Du tror med sikkerhed at det er svært at sige farvel til kød. Dette er fordi du ikke helt forstår en plantebaseret kost. Hvis du tror at du skal spise broccoli og gulerødder – så forstår jeg godt at du er bange – for du kommer til at sulte ihjel! Når du tænker plantemad skal du tænke pasta med tomatsovs, kartoffelmos med brunsovs, pizza, asiatisk mad, mexicansk, retter fra Mellemøsten, indisk, kartoffelmadder, mysli, havregryn … der er så mange fremragende planteretter, og her på internettet kan du finde opskrifter på dem alle.” – forklarer Kevan, om den kost, som har gjort ham slank og fit igen.


Når maden giver energi og lyst til at dyrke motion

Stivelser er perfekt mad, fordi stivelser indeholder masser af alt det du skal bruge – kulhydrater, kostfibre, vitaminer, proteiner, sunde fedtstoffer og meget lidt af det du ikke skal bruge nemlig trans-fedt og kolesterol – alt dette tilsammen giver dig energi!

Inden Kevan begyndte på en plantebaseret kost, var han en hel almindelig familie far, som var ved at blive for gammel, træt og stor til at spille sport i haven med sine sønner.

 Det er der blevet lavet om på, og nu går der ikke en uge hvor Kevan ikke løber ture på over 10km.

”Det handler om at få mad og kalorier nok – jeg gider ikke at være sulten og tælle kalorier. Derfor er stivelser det centrale i min kost. Stivelser indeholder masse kalorier og fylder godt op i din mave, så du får en god mæthedsfornemmelse som varer længe” – forklarer Kevan.

Men hvis det er så simpelt, hvorfor er der ikke flere mennesker der spiser på denne måde. Dette har Kevan et rigtig godt bud på:

”Mad er fyldt med myter. Du har sikkert hørt myten om at man tager på af stivelser. Men sandheden er at mennesker omdanner ikke stivelser til fedt. Det hele bliver brændt op som energi, som den primær energi kilde. Din hjerne og muskler elsker dem. Grunden til at folk bliver fede er at kroppen har let ved at lagre det fedt man spiser.”

”Plantemad er stærk medicin og du vil hurtig mærke en masse forbedringer. Men du skal ikke tro at din krop tilgiver dig 100% bare sådan. Det tog mig næsten 6 måneder at komme op på 5 km løb, for i starten fik jeg muskle skader. Hvis du har smadret din krop med den forkerte mad i mange år, som jeg, skal du have tålmodighed til at give din krop en chance for at hele. Det fantastiske er at vores kroppe kan rejse sig med den rette energikilde.” – afslutter Kevan, om den plantebaseret kost, som faktisk er ved at blive mere og mere populært blandt flere sundhedsbeviste mennesker.”


Kevan har opnået nogle vilde forbedringer ved at spise en udelukkende plantebaseret kost. Her forneden forklarer han, med sine egene ord, om det kosten har hjulpet ham med:

FvsE_kevan· Har tabt 15 kg. For første gang siden gymnasium har jeg et BMI under 25! Er ”normalvægtig” og har holdt min vægt konstant nede på 85 kg i 2 år.

· Søvnapnø – 100% væk. Min kone var lige så ræd som jeg for mit søvnapnø – nu sover vi begge som en babyer.

· Bylder – 100% væk – Jeg fik disse infektioner mere og mere. Fik en masse penicillin til ingen verdens nytte. Fattede ikke at infektionerne kom ind med osten, mælken og kødet!

· Forkølelse og Influenza – 100% væk. Var ikke syg en eneste gang sidste vinter – shhh nævn ikke dette overfor min chef.

· Kroniske rygsmerter – 100% væk. Har brugt så mange penge på kiropraktor – og så lærer man at det den fede mad den var gal med.

· Hudorme – 99% Mindre. Har ikke én bums på ryggen.

· Skæl – 99% Mindre. Har ikke brugt ”Head & Shoulders” i 2 år – savner ikke den blå cocktail som jeg havde levet med siden jeg var teenager.

· Astma/Allergier – 95% mindre. Har ikke længere astma anfald. Jeg kan løbe og træne i den pollenfyldte verden.

· Blodcirkulation i mine ben – 100% bedre. Fra at kunne maks. løbe 2 km med vild smerte, kan jeg nu nemt klare 20 km uden smerte – og dagen efter kan jeg nemt løbe 15 km mere – helt vildt.

· Fibersprængninger i musklerne – får dem ikke mere!

· Tænk at jeg skulle blive 46 år inden jeg fik min første ordenlig afføring – 2-3 gange om dagen nu. Min mave og tarme har det SÅ godt! Ikke engang som barn kunne jeg komme ordenligt på toilettet – vanvittigt.

· Meget mindre frygt. Jeg dør ikke af en sygdom foreløbigt – det ved jeg. Mit kolesterol er så lav at ingen med et så lavt et kolesteroltal har fået konstateret hjerte-kar-sygdomme.

· ”Op at stå store dreng” … dette er ikke et problem længere. Plantebaseret kost er bedre end viagra. 😉

· Meget gladere. Negative tanker er blevet overtaget af positive tanker.

· Mere kærlighed. Jeg elsker ikke kun mig selv mere, men også min kone, mine børn, min familie, mine venner, naturen og dyrene.

kevan_food1Du kan følge Kevan’s hverdag og blive inspireret på instagram >