Lav din egen sund energi-drik, med de elektrolytter som kroppen har brug for

MMA træning giver dig nogle af de bedste kropslige resultater
January 26, 2015
Casper Biltons tips til at skifte til en plantebaseret kost og præstere på højeste niveau
February 4, 2015

 

For at du skal fungere bedst muligt, så skal du have energi til krop og hjerne. Der er kommet en tendens af at man gerne vil springe over hvor gærdet er lavest, og det betyder at man snyder sin krop med energi fra enten en kop kaffe eller usunde energidrikke.

Det er ikke fordi at kaffe er usund, men det man skal vide mht. kaffe, er at det er energi man låner. Når du drikker det om morgenen, for at få hoved og krop i gang, så låner du energi fra senere på dagen. Dog skal det ikke være en hemmelighed, at de energi-drikke du køber i butikker er usunde. De er fyldt med raffineret sukker, og når du læser indholdet, så forstår man jo ikke halvdelen af ordene. En sjov lille huskeregel er, at hvis du ikke kender ordet, eller ikke kan udtale det, så lad vær med at drikke eller spise det.

Som sagt har din krop brug for kulhydrater for at få den bedste energi, men kroppen har også brug for elektrolytter og vitaminer. Træner du hårdt, så mister du elektrolytter igennem dit sved, især natrium og kalium. Disse elektrolytter skal din krop have igen, for at holde IMG_0284elektrolytkoncentrationerne i din kropsvæske stabil. Derfor har mange sportsdrikke natriumchlorid eller kaliumchlorid tilsat. Der er dog en nemmere og billigere måde, at få disse kulhydrater, vitaminer og elektrolytter. Det er så simpelt – du skal blot lave dig en “DATERADE”!

Datearade er din egen sunde energi-drik, lavet på vand, bananer, og masser af dadler. Dadler er så perfekte, da de nemlig er sprængfyldt med vitaminerne A og K, men også Folater, Niacin, Pantothensyre, Pyridoxin, Riboflavin, og Thiamin. Dadler indeholder også elektrolytterne; Natrium og kalium,
som er de elektrolytter du sveder flest ud af. For at det ikke skal være løgn, så er dadler også spækket med mineraler som Calcium, Kobber, Jern, Magnesium, Mangan, Fosfor og Zink. Så næste gang du bliver spurgt, hvor du får calcium fra, så svarer du DADLER!


Earthlete’s simple datearade

Du skal bruge:
– 16 små dadler, eller 8 store medjool dadler.
– 2 bananer
– 1 stort glas vand (ca. en halv liter).

Sådan gør du:
– Dernæst fjerner du alle stenene fra dadlerne.
Check efter at du har alle 16 sten! Der er ikke noget mere træls, end hvis der
havner en sten i blenderen.
– Derefter skræller du bananerne.
– Læg bananer og dadler i blenderen og hæld vandet over.
– Blend det hele i ca. 30-45 sek. og VUPTI du har din helt egen super søde og sunde energidrik, som du enten kan drikke om morgenen, til at komme i gang på, eller før og efter en træning.


Kilder:
http://health.howstuffworks.com/wellness/diet-fitness/information/question565.htm
http://www.nutrition-and-you.com/dates.htmlgreenløb1