Min krop skal ikke være den begrænsende faktor

Vigtige kostråd til den sunde atlet
September 21, 2014
Mit mål var at slippe af med astma, så at jeg kunne træne ordentligt
December 1, 2014
Velkommen til 23-årige Casper Christiansen, som bor i Sydhavn, København. Earthlete har været så heldige at få indsigt i Caspers dagligdag og træningsrutiner. Forhåbentlig kan han være med til at inspirere til at dyrke motion og give nogle fif til, hvordan man kommer i form.

Earthlete_casperC1Det allervigtigste for ham er at have en rigtig sund krop, og dette har Casper opnået igennem kost og motion. Han har været vidt omkring i alle mulige sportsgrene som badminton, karate og boksning, og i sine ungdomsår blev han mere og mere hooked på udholdenhedsidræt, som mest var cykling. Det førte til, at han begyndte at løbetræne og løb sit første halvmaraton efter kun 3 måneder, og samtidig dyrkede han også calisthenics-træning med nogle venner. Calisthenics er en træningsform der udelukkende drejer sig om, at bruge sin egen kropsvægt til at opbygge muskler.

Noget der fik Casper til at blive ved med at komme i form og dyrke løb, cykling, du- og triathlon var, da han blev cykelbud og fik opbygget en rigtig god kondition, som ikke skulle gå til spilde. Ved siden af al sporten passer Casper også sin skole, hvor han studerer Teknoantropologi på Aalborg universitetet i København.

Det der gør Casper Christiansen rigtig spændende er, at han udover at spise en plantebaseret kost også har rigtig mange mål og løb som han vil stille op i.

”Min krop skal ikke være den begrænsende faktor for at jeg kaster mig ud i noget nyt, om det så er i forbindelse med job, sport eller uddannelse. Derfor har jeg fokus på alsidig styrke samt høj kondition.” – Casper Christiansen

”Nu har jeg med et par halvmarathons i bagagen endelig fået løbet mit første marathon i år på 3:30 timer, og der er nok en del flere og hurtigere på vej, hvis alt forløber som ventet. Næste år byder nok på en halv ironman, Powerman Denmark, et marathon og et par større forhindringsløb sammen med drengene, jeg træner calisthenics med.” – fortæller Casper, om sine ”beskedne” kortsigtede målsætninger.


Calisthenics- og udholdenheds-træning med masser af pull-ups og frisk luft

Screen Shot 2016-07-23 at 00.56.09“Jeg løber 3 gange ugentligt, relativt roligt i vinterperioden med fokus på km. Op imod foråret bygger jeg intervaller på. Så kører jeg lidt mountainbike indimellem i vinterperioden, også efter feel og humør. Når vejret er til det, bliver det til landevejscykling med fokus på mængde og også intervaller på landevejen i foråret. Svømningen skal jeg lige tage mig sammen med.” – griner Casper, da han fortæller om sin løbetræning.

Når han er ude med drengene, bliver der trænet en masse calisthenics-træning. Det de kører er noget der hedder “Calisthenics Kingz requirements”.

Her køres der:

  • 5 muscle-ups
  • 10 pull-ups
  • 6 front-lever-raises
  • 30 sekunders håndstand
  • 20 dips
  • 20 push-ups

Det skal man maksimum gøre på 5 min.

“Da jeg henter megen inspiration til min træning gennem youtube.com, faldt jeg hurtigt over nogle imponerende atleter, der promoverede en plantebaseret kost. Veganer-fænomener som blandt andre Frank Medrano (Calisthenics), Durianrider (Løb og cykling) og Ted Carr (Triathlon). Med dem i baghovedet forsøgte jeg tilbage i Marts måned ’14 at skære mælk ud af min kost, da jeg gentagne gange faldt over postulatet, at 70% af verdens befolkning var laktoseintolerante. Mælken, som jeg brugte i på mine havregryn, skiftede jeg ud med smoothies. Efter at have skåret mælk fra i min kost, bemærkede jeg, at min hud blev mærkbart pænere. Derefter skar jeg over sommeren ’14 lige så stille kød fra, og slutteligt æg og fisk fra i slutningen af August” – fortæller Casper, som fornyligt er gået over til en plantebaseret kost.


Skrevet af Casper