Model og dyreven Johanne Mosgaard om kost & motion

Plantbaseret kost – er det en ældgammel krigers diæt?
December 8, 2014
5 nye og rene muskelopbyggende fødevarer til atleten
December 20, 2014

Modelphoto_johanne_earthHvis der er et job i denne verden, hvor man skal være fit og flot, så er det modelarbejde. 22 årig Johanne Mosgaard har arbejdet som model i snart 4 år hos modelbureauet Modelbooking i Århus. Det betyder, at hun til dagligt skal holde sig i super form med sund mad, lange gåture, yoga og løbeture.

Johanne blev opdaget i starten af 2011, af en modelbooker fra bureauet, og derefter kom hun hurtigt i gang med masser af arbejde. Hun har bl.a. lavet arbejdet for Bestseller (Only, Selected og Vero Moda), efterårskampagner for Ofelia, kampagner for Brynje og hårfarve emballage.
Johanne har endda været afbilledet på fremviste gallerier i både New York og Los Angeles mm. og hendes helt store modeldrøm er, at få lov til at skyde en forside for et blad en dag og det kræver hårdt arbejde. Derfor dyrker hun meget motion og spiser en sund kost, da kosten er det vigtigste redskab for at holde en flot figur. Johanne dyrker især løb, og har også nogle store mål med det:

”Jeg kan godt lide at løbe fordi man kobler fuldstændig af. Det bedste er at løbe i skoven og bare nyde naturen. Løb kræver ikke en masse udstyr og man kan løbe lige meget, hvor man befinder sig. Mit næste mål er Nordisk eXtrem Maraton i maj næste år.” fortæller Johanne.

Som Johanne selv har sagt, så er kosten det vigtigste, hvis man vil have en flot figur. Derfor er dette noget hun går utroligt meget op i. I sin søgen på sundhed faldt hun over filmen ”Forks over Knives” og efter at have set den, blev hun hurtigt klar over, at en plantebaseret kost er den sundeste måde at leve på. Dernæst var det en stor bonus at mærke på sin krop, hvordan den plantebaserede kost gavnede:

Jeg har  altid været slank, men som teenager blev det svært at holde vægten med alkohol og junkfood der fristede. Jeg
Johanne_yoga_Earth
stoppede med at spise pattedyr som 13-årig, men spiste ikke ret mange grøntsager – jeg spiste en del ost og spiste generelt de forkerte kulhydrater. Som vegetar fik jeg sneget lidt flere grøntsager ind i min kost, men først som veganer følte jeg mig rigtig sund. Det var en stor lettelse for min krop at droppe mælkeprodukterne. Jeg var pludselig ikke længere oppustet efter måltider, indtog ikke længere alt det mættet fedt og kalorierne fra ost og mælkeprodukter. Når man spiser plantebaseret får man alle de vitaminer og mineraler kroppen har brug for, det betyder at kroppen vil finde sin ideelle vægt.” fortæller Johanne om sin rejse, fra at spise usundt til at spise en høj kvalitets kost.

Grunden til at Johanne som 13-årig stoppede med at spise kød, og senere blev 100% plantebaseret, var også fordi at hun er stor dyreelsker. Hun kunne ikke retfærdiggøre at støtte drab og udnyttelse af dyr. Løbende fandt hun også ud af at kød er den største belastning for vores miljø og da hun elsker naturen, er det fantastisk at man også kan leve mere miljøvenligt ved at droppe de animalske produkter. Johanne har især to personer som hun får meget inspiration fra:

Mimi Kirk er en kæmpe inspiration for mig. Hun er 76 år og ligner en million. Hun har levet plantebaseret de sidste 40 år og det ses tydeligt på hende. Hende vil jeg gerne ligne når jeg bliver 76. Udover hende er min kæreste også en stor inspiration for mig. Han er god til at få mig ud af døren de dage, hvor jeg føler mig doven. Han har ændret sin livsstil markant og det er jeg stolt af.” fortæller hun, og tilføjer yderligere:

Johanne_heste_EarthMit råd til alle der ønsker at spise plantebaseret er først og fremmest at se dokumentaren ”Forks over Knives”. Det er vigtigt at vide, hvad og hvordan man skal spise – det ikke er nok bare at spise tilbehøret fra før. Spis en masse grøntsager og nyd, hvad de gør ved din krop. Hav respekt for din krop, din krop er dit tempel som du skal bruge mange år endnu.

Earthlete vil gerne sige Johanne mange tak, for at hun gav sig tid til at snakke med os. Johanne er et kæmpe forbillede for mange mennesker, især i det danske vegetar/veganer miljø. Udover at lave modelarbejde og motionere, så har hun sin egen succesfulde blog Englerod.com. Her kan man læse mange forskellige blog indlæg om at være veganer, og især om vegansk mad. På grund af sit talent for madlavning, arbejder Johanne også på at udgive sin første kogebog, så man let kan have adgang til alle hendes opskrifter. Vi anbefaler at man klikker sig ind på hendes side, og prøver nogle af hendes fantastiske opskrifter:

Skærmbillede 2014-12-09 kl. 10.44.09