Mountain-bikeren Nina træner året rundt, på en plantebaseret kost

Ro, Mindfullness og Meditation for begyndere
May 28, 2015
Open Water atleten Kasper Blomsterberg om at ramme det rigtige energi-niveau
June 19, 2015

Nina_earthlete1_a2Earthlete.dk har før haft fokus på super seje Nina Mezcua-Jensen, hvor hun fortalte os omkring hendes sport, og vi fik et indblik i hvem Nina var. Vi fandt frem til at hun var en fremragende mountain-biker, som præsterede på en 100% plantebaseret kost. For hende er en god og sund kost utrolig vigtig, sammensat med masser af træning året rundt. Vi vil i denne artikel dykke lidt dybere ned i Nina’s hverdag i forhold til kost og træning.

Det er i Nina’s sport vigtigt både at være stærk, udholden og have en god kondition. En stærk krop er ikke kun vigtig til at kunne præstere bedre, men også til at have noget at tage fra med ved eventuelle styrt. Derfor bliver der trænet rigtig meget, men Nina’s træningsuge varierer alt efter hvornår på året det er. Da klima og vejr har stor betydning for de forskellige mountain-bike ruter. Hendes træning opdelt i måneder, alt efter hvordan vejret er:

November til Januar – etablere styrke, stabilitet og mobilitet, og derefter går hun efter at øge disse styrker. Februar og Marts – skal hun begynde at etablere power, som er vedligeholdelse af styrke, stabilitet og mobiliteten. Når hun når frem til April, handler det om at etablere udholdenhed (vedligehold power, styrke, stabilitet og mobiliteten)

”Jeg forsøger så vidt muligt at styrketræne om formiddagen og cykle om aftenen/eftermiddag. Cykling kan være alt fra mountainbike i skoven, landevej, turbo-trainer derhjemme, eller spinning i fitness.” – fortæller Nina Mezcua-Jensen

Om sommeren består Nina’s træning ”bare” af cykling stort set hver dag! Derudover kan hun også finde på at trail-runne/løbe for at variere, men det bliver ikke så ofte, da hun som regel har det sjovest på cyklen!

”Det er i øvrigt rigtig vigtigt at inddrage stræk- og fleksibilitetsøvelser – gerne hver dag. Jeg kan kraftigt anbefale alle at anskaffer sig en foam roller (eller pvc rør) og en lacrosse ball (eller en eller anden slags hård bold).” – Nina bruger rigtig meget tid i løbet af året, på at arbejde på hendes fleksibilitet, da disse øvelser hjælper hende med at præstere endnu bedre.

Her er en rigtig god video til øvelser >

Nina-earth_a2_foodKosten som får Nina i topform, og gør hende klar til konkurrencer
For alle atleter er morgenmaden utrolig vigtig, det handler om at få en masse energi ned, så du har lagt en go’ bund for resten af dagen. Derfor er det vigtigt at spise nogle kulhydrater, i form af stivelser, korn, eller frugt, derudover burde man også drikke en masse væske.

”Til morgen starter jeg oftest ud med en portion havregrød på vand. evt. kogt op med frosne bær/blåbær. Til den tilføjer jeg en spiseskefuld kværnet hørfrø, kanel og lidt risproteinpulver med vanillesmag – fordi jeg synes det smager godt. Der kan også ryge revet æble ned i og banan på toppen samt lidt hakkede nødder.” – fortæller Nina. Hun er faktisk også en stor fan af ristet rugbrød med peanutbutter og banan.

Om sin frokost foortæller Nina følgene: ”Til frokost spiser jeg enten rester fra aftenen før, rugbrødsmadder m. forskelligt pålæg (hummus, bønnespreads, kartoffel, avokado osv), eller en lækker fyldig salat. Hvis jeg er hjemme kan jeg sagtens finde på at lave en hurtig pastaret med grøntsager og bælgfrugter.”

Når Nina tager til træning sørger hun altid for at have en banan med, da det er en fantastisk energikilde samt giver en let mæthed. I løbet af dagen har hun altid snacks med sig som frugt og riskiks.

”Til aften spiser jeg en eller anden form for stivelse (kartofler/brune ris/fuldkorns pasta etc.) sammen med grøntsager og bælgfrugter/linser. Dette kan tage form i alt fra pizza, wok, salater og gryderetter. Mulighederne er mange. Hvem sagde, at vegansk mad er kedeligt? ;-)” afslutter Nina…

top_nina_bjerge