Nina Mezcua-Jensen kører mountainbike i alperne på fuld plante-energi

Rens din krop med friskpresset juice
April 21, 2015
Plantbased challenge! Rasmus’ vej til at blive fit og sund!
May 14, 2015

 

Nina_profil_earthEarthlete har haft en snak med moutainbikeren Nina Mezcua-Jensen, som er 23 år og udfører sin træning på en plantebaseret kost. Nina er opvokset tosproget, da hendes mor er fransk og faren er dansk. Oprindeligt er hun fra Svendborg, men bor nu i København hvor hun er ved at færdiggøre sin bachelor i jura. Når hun ikke studerer, så kører Nina mountainbike på højt plan. Den type mountainbiking, som Nina elsker at køre er enduro og downhill, som hører til den mere ekstreme del af sporten. Kort beskrevet, cykler hun helst på vandrestier i bjergene – gerne nedad – eller på byggede baner med hop og drops. Selvom der findes sjove baner i Danmark, så er Nina alligevel ofte i udlandet for at køre – primært i de franske alper. Udover cykling er hun er også meget glad for at stå på snowboard.

Sidste år var første sæson hvor Nina kørte officielle konkurrencer, så den del af sporten er stadig ret ny for hende. Her blev det til en fortjent 3. Plads, i den Franske Enduro Seire. Det blev hun meget positivt overrasket over og det har givet hende blod på tanden til at forsøge at køre endnu stærkere til de forskellige konkurrencer og få gode individuelle placeringer, den kommende sæson.

”Jeg elsker spændingen og adrenalinen jeg får fra eksempelvis at køre stærkt ned ad en teknisk nedkørsel med masser af trærødder eller at cleare et større hop. Ofte er det den mentale barriere der skal overvindes og man bliver nødt til at stole på, at man har teknikken i orden til at køre noget bestemt – ellers udvikler man sig ikke. Jeg elsker at jeg med min sport kan være udenfor og at den har bragt mig til rigtig smukke og meget forskellige omgivelser. Det er også en skøn måde at tilbringe en fed og sjov dag med sine venner.” fortæller Nina, da vi spørger ind til hvorfor hun netop har valgt denne sport.

”Man er hvad man spiser” holder stik
Nina mener, at en god og sund kost er meget vigtig. Især hvis man skal præstere på sit højeste niveau, og Nina uddyber: ”Efter min overbevisning er det bedste du kan gøre for dig og din krop at spise en plantebaseret og stivelsesrig kost, uden for meget forarbejdet mad, sukker, olie og raffinerede produkter generelt. Jeg ved, at jeg ved at spise på denne måde, får alt hvad min krop har brug for, og siden min kost er meget kulhydratbaseret, får jeg også hver dag fyldt mine energilagre op så jeg er klar til at præstere.”

Det kendte ordsprog: ”Man er hvad man spiser” holder altså stik. En sund, plantebaseret kost giver bare mere energi og overskud, både fysisk og psykisk. Det gør, at man lettere kan overholde sine træningspas, restituerer hurtigere samt præsterer bedre helt generelt. Man kan sammenligne det med at hælde benzin af dårlig kvalitet i en Ferrari – den præsterer ikke til sit fulde potentiale.

”Jeg har været vegetar siden 2008, da en veninde inspirerede mig til at prøve det. Efter at gå mere i dybden i etikken bag at spise kød, dyrevelfærd, klima, sundhed osv. gav det rigtig god mening for mig at skære kødet helt fra. Dengang var jeg stadig overbevist om, at mælk og æg var sundt, men jeg kunne dog ikke argumentere for, hvorfor det var i orden at konsumere disse produkter når nu kød ikke var. Jeg har så sidenhen gjort mig klogere, og har de seneste par år har jeg gået hen til en 100% plantebaseret kost.” afslutter Nina…

Nina er en af de rigtig seje plantebaseret atleter, som vi har i Danmark. Derfor vil Earthlete gerne opfordre at man tager ind på hendes Facebook side, og like den. Her deler hun alt fra tanker, og billeder til forskellige videoer som hun medvirker i. Du kan også følge hende tæt på instagram, hvor man kan få et indblik i hendes liv på cyklen.

3photo_nina_bike