Overbevis folk med dine resultater

HAPS! Brandlækre Banana Snacks
April 11, 2017
Yin yoga og plantebaseret kost mindskede mine smerter i kroppen
April 30, 2017
Troede aldrig at jeg ville blive vegetar… og slet ikke veganer! Mit eventyr mod en vegansk livstil startede i januar 2012, da jeg besluttede mig for at kvitte kødet, efter at have overværet et friskskudt dådyr blive slagtet. Jeg havde aldrig drømt om at blive vegetar, men pludselig var hykleriet lysende klart for mine øjne; Hvordan i alverden kan man retfærdiggøre at spise et andet levende væsen, hvis man ikke kan retfærdiggøre processen, der ”forvandler” det levende væsen om til mad? Jeg blev vegetar og senere hen veganer. Det var et etisk, men også miljøbevidst valg – det var ikke fordi jeg ville tabe mig eller leve sundere. Når det er sagt, finder jeg det nemmere at spise sundt som veganer, fordi mange usunde fødevarer automatisk bliver udelukket.

Jeg spiser meget intuitivt og har lært at lytte til, hvad min krop har brug for. Efter at være begyndt til crossfit, er jeg er dog blevet mere bevidst om at huske en god proteinkilde til hvert måltid. Jeg troede heller aldrig, at jeg ville blive crossfitter! Før i tiden var jeg – som så mange andre kvinder – bange for at komme til at se maskulin ud af at styrketræne. Jeg blev heldigvis klogere og fandt ud af, at det faktisk er rigtig svært, og at det i de fleste tilfælde kræver hjælpemidler såsom steroider.

Crossfit har (blandt mange andre ting) lært mig, at dét at være stærk og at være feminin, ikke behøver at udelukke hinanden. Det er fantastisk at føle sig stærk som kvinde! Det har helt klart givet mig mere selvtillid og gjort, at jeg føler mig bedre tilpas i min krop. I crossfit-centrene er der ingen spejle i salene. Det drejer sig netop ikke om, hvordan man ser ud, men hvordan man præsterer. Det har givet mig tilpas nok ro i hovedet til at lære, at jeg er stærkere end jeg tror, og at jeg kan presse mig selv helt til kanten… og lidt mere.

Selvom crossfit og palæo typisk går hånd i hånd, har jeg lært på egen krop, at man også sagtens kan dyrke crossfit på en vegansk kost. Jeg dyrkede ikke crossfit eller styrketræning før jeg blev veganer, så jeg har ikke noget at kunne sammenligne med – jeg kan kun bekræfte, at det sagtens kan lade sig gøre at opbygge styrke og muskelmasse, selvom man er veganer.


Brug dig selv og dine resultater som eksempel i stedet for at prædike…

Jeg oplever, at protein på en vegansk kost er en bekymring og et meget omdiskuteret emne blandt mange (trænende) kødspisere. Problemet er, at de samme folk til enhver tid kan google sig frem til (upålidelig) information på nettet, der understøtter, hvad end deres argument ville være. Jeg tror, at det er langt mere overbevisende at vise andre de resultater, man har opnået, fremfor at prædike og belære. Den mest effektive form for aktivisme er selv at være et inspirerende eksempel.

Jeg blogger om vegansk mad og livstil på www.veggiemad.dk, og du kan se hvad jeg spiser til dagligt på min instagram @veggiemad.


Skrevet af Daniela, veggiemad.dk