Plant Strong Copenhagen! Ikke bare en løbeklub, men et sportshold

Sådan træner plantebaserede Niclas for at tage på i muskler
October 14, 2015
Hvis du tror at du kun skal spise broccoli og gulerødder – så forstår jeg godt at du er bange!
November 4, 2015

Malte_pscFor et år siden begyndte en flok løbere at mødes en gang om ugen til en løbetur i Søndermarken på Frederiksberg. De havde alle til fælles at de spiste en 100% plantebaseret kost. Som månederne gik, begyndte gruppen stødt at vokse, og pludselig var der ikke mere kun løb på programmet. Basketball, klatring, fodbold, calisthenics, cykling og yoga blev tilføjet og dermed var det ikke bare en løbeklub men et sportshold. Plant Strong Copenhagen var født.

Holdet er at finde på Facebook, og det har nu passeret over 100 medlemmer. Holdmedlemmerne laver opslag i hvad end de nu har lyst til at lave, og så dukker man ellers bare op. Niveauet spænder bredt fra eliteatleter til totale nybegyndere. Træningerne bliver altid tilpasset så alle kan være med.

Udover træningen er holdet også begyndt at deltage i diverse konkurrencer. Henover sommeren har man således kunne finde Plant Strong Copenhagen på deltagerlisten til en del triatloner, duatloner, svømmestævner og forhindringsbaneløb. Listen af konkurrencer har blandt andet inkluderet Kalkgravstriatlon, Xterra Møns Klint, Bellevue triatlon, Øresund triatlon, Xterra Nordic, Copenhagen Half Marathon, Nordic race (Burnout, Warrior & Beach), Evolution Race, Amager Open Water samt Toughest Copenhagen. Holdet har oftest stillet med 2-3 deltagere, men til Copenhagen Half blev hele 10 veganere samlet. Et par af holdets kernemedlemmer har også skilt sig ud med deres præstationer hen over sommeren.

– Malte Clausen (holdets grundlægger) har gjort sig bemærket med mængden af stævner han har deltaget i. Fire forhindringsbaneløb, to triatloner, et duatlon, et clime_pschalvmaraton og et mountainbikeløb er det blevet til. Særligt på forhindringsbanerne har han afsløret gode evner med placeringer i top 10% til både Nordic Race og Toughest.

– Aurijus Triksys gennemførte tre forhindringsbaneløb og imponerede alle med sit konsistent høje niveau. Til Nordic Race Beach kom han for eksempel i top 3% blandt mere end 2000 deltagere. Det bliver rigtig spændende at se ham til næste sommers stævner.

– Casper Christiansen demonstrerede for alvor hans evner som triatlet. Til Kalkgravstriatlon blev han nummer 2 i sin aldersgruppe, hvori han også satte dagens bedste cykeltid.

– Kasper Blomsterberg viste den danske svømmeverden hvor stærk han er i de udendørs konkurrencer. Til Amager Open Water blev han nummer 2 på den den lange distance (5 kilometer) og fik således sat en lang række konkurrencesvømmere på plads.

Da vi nu går lidt mørkere tider i møde, er det mest populære i gruppen blevet indendørs klatring. Holdet mødes en gang om ugen i Copenhagen Boulders og udfordrer sig selv på de skrå vægge. Løbeturene holdes også ved lige, og så snart det bliver forår kommer der sikkert flere discipliner på programmet igen. Holdet er åbent for alle med interesse for plantebaseret fitness. Om du er veganer, vegetar eller noget helt tredje er ikke det afgørende.

Hvor end du er på rejsen – Velkommen på holdet!
Klik her, hvis du vil videre til deres facebook-gruppe.

tri_psc squat_psc team_PSC