Professionel håndbold spiller skærer ned på kødet

Min plantebaserede rejse til en sund fordøjelse
March 15, 2017
Den amerikanske diabetesforening anbefaler nu plantebaserede kostformer i behandlingen af diabetes
March 22, 2017

Simone Böhme

Jeg lever af, at min krop skal præstere. Derfor forsøger jeg hele tiden at optimere alt, hvad der kan optimeres for at give min krop, mit helbred og mit liv de allerbedste betingelser for at have det godt, og kunne præstere på håndboldbanen og i fitnesscentret, hvor jeg netop bruger mange timer hver evig eneste dag. For at være mere præcis bruger jeg omkring 30 timer om ugen på træning, herunder løb, styrketræning og håndbold. Det svarer næsten til en normal arbejdsdag for mange. Jeg er 25 år og er til daglig professionel håndboldspiller, hvor jeg repræsenterer sidste års Champions League-vindere, CSM Bucuresti, Rumænien.

Jeg sætter mig hele tiden mål, fordi jeg kæmper for at blive en af de bedste.  Og jeg ved, at hård træning er vejen frem kombineret med god restitution og en lige så vigtig faktor, hvis ikke den vigtigste, nemlig kosten! Jeg elsker virkelig mad! Jeg elsker faktisk alt mad og er overhovedet ikke kræsen. Jeg har ikke nogen ”regler” som sådan omkring, hvad jeg må spise og hvad jeg ikke må, men jeg forsøger at bruge min sunde fornuft, og mener også, at der skal være plads til alt – selvfølgelig med måde.

Markedspladsen i Rumænien

Så med hårdere, længere og endnu flere træninger her end, hvad jeg har været vant til, kan jeg godt mærke, at jeg skal være ekstra god ved min krop og give den alt, hvad den har brug for i form af vitaminer, mineraler, kulhydrater osv. For at optimere dette har jeg det sidste halv års tid været i kontakt med Casper Bilton, som har rådgivet og stadigvæk rådgiver mig omkring kost, og hjulpet mig til at få en grønnere livsstil. Det betyder, at jeg har fået tilføjet flere grøntsager i min hverdag – og det er lykkes til fulde! Jeg har fået hjælp til nye retter, og det hjælper altså en del med variation i køkkenet, så det ikke altid bliver den samme mølle man kører rundt i. Ud over en grønnere livsstil har jeg fået lagt en ”kødfri-dag” ind om ugen.

Grunden til, at jeg har villet prøve at tilføje en ”kød-fri” dag, var egentlig fordi, at en af mine holdkammerater, som i øvrigt er en KÆMPE inspiration for mig, en dag fortalte, da vi var ude og spise, at hun nu havde været foruden kød i en måned. Aldrig nogensinde havde hun haft det bedre i kroppen, og hun er fyldt op med energi. Hun er 30, har levet som professionel i mange år, og har aldrig været i bedre form, end hun er nu. Wauw! Det synes jeg altså er vildt! Og hvis jeg ville kunne hente 10 procent ekstra ved at være foruden kød, gør jeg gerne det – whatever it takes! Jeg er der ikke endnu, men jeg er godt på vej. Og det tror jeg er vigtigt, når man springer ud i noget nyt. Det handler om små skridt og selv med små skridt når man også langt! Jeg glæder mig til at min ene kødfri-dag måske bliver til 2 eller 3, og kunne mærke den forskel. Tak fordi I læste med.


Skrevet af Simone Böhme

Instagram: www.instagram.com/simonebohme/


Portrait image: Foto_jan