Resultatet af 3 år med udelukkende plantebaseret kost

Derfor er trænings-logbogen vigtig, hvis du vil optimere din træning!
May 4, 2016
Videnskaben udråber naturens performance booster
May 28, 2016
For 3 år siden valgte jeg – som mange ved – at begynde at spise en 100% plantebaseret kost. Jeg fortryder ikke min beslutning et sekund! Det var skræmmende til at starte med – skræmmende at mærke en så markant forandring på kroppen. Heldigvis var det skræmmende på den gode måde – og i dag er det chokerende at vide, at jeg har gået rundt med smålidelser helt relateret til min kost. Før jeg ændrede min kost, så jeg mig selv som en person med stort fokus på sundhed.

 

2016 mødte jeg Dan Buettner, som har skrevet bogen "The Blue Zones"

2016 mødte jeg New York Times bestselling forfatter Dan Buettner, som har skrevet bogen “The Blue Zones”, som omhandler kost, sundhed og at leve længe.

Da jeg først prøvede den plantebaserede livsstil af, var det med stort fokus på at gøre særligt mit hjem sundt og fyldt med mad uden animalske produkter. Når jeg var hjemme stod den på sund vegansk mad – og når jeg var ude, spiste jeg det, der blev serveret for mig. Det gjorde det rigtig nemt socialt for mig, da jeg ikke skulle høre på folks undren over en ny livsstil, og på samme tid kunne jeg teste det hele af derhjemme.

De første skridt er altid de hårdeste. Man skal ændre mange vaner, og finde frem til nye yndlingsretter. I starten var der mange retter, som jeg ikke synes smagte særlig godt – måske fordi, jeg bare ikke var særlig god til at lave plantebaseret mad. Jeg har dog også fundet ud af, at smagsløgene ændrer sig – madvarer, som smagte mig kedeligt i starten, synes jeg smager rigtig godt nu. Jeg havde heller ikke særlig stor viden om at sammensætte maden korrekt i forhold til næringsindhold i starten – og jeg har helt sikkert begået mange fejl! Kost og træning kan i sig selv være forvirrende, og beslutter man sig for at spise på en anderledes måde end normen, bliver man selv nødt til at teste og læse op på, hvordan det bliver gjort rigtigt. Efter mange timers undervisning og frivillig læsning om plantebaseret kost fandt jeg frem til den rigtig måde at gøre det hele på. Noget af det bedste, jeg har lært, er at lytte til min krop, og lade den fortælle mig, hvad den har brug for. Er man rigtig opmærksom, kan man mærke på sin krop, hvad den har brug for, hvis den skal fungere bedst muligt.

cas_fitneess1

2016 – Taget på i muskelmasse, og føler mig sund. Jeg har aldrig været så glad for min krop, som jeg er idag.

Betyder en plantebaseret kost livskvalitet?
Plantebaseret kost har givet mig livskvalitet og lysten til altid at skulle leve sundt. Det er vigtigt for mig at vide, at jeg giver min krop de bedste forudsætninger for, altid vat være stærk og rask lige så længe, jeg lever. Den største grund til, at jeg kan sige dette, er fordi, jeg ved denne kostændring, har kureret mig selv for kronisk astma. En lidelse, som jeg altid har fået at vide, at jeg skulle leve med resten af livet. Det er virkelig en lænke om foden at være bundet af medicin. Havde jeg ikke astmamedicin på mig før i tiden, var jeg ikke sikker på at have det godt til træning. Når jeg var ude at besøge andre mennesker skulle jeg hele tiden overveje, om de havde hund, kat eller om de var dårlige til at gøre rent. Det var de 3 ting, som ville give mig astma anfald – såvel som, at jeg ikke kunne lave udendørs aktiviteter om sommeren.

Når jeg tænker på min fremtid, er jeg så glad for, at jeg spiser mad af højeste kvalitet hver eneste dag. Det er plantebaseret mad, som er kvalitets mad, og det går ind og helbreder mig alle dage om ugen. Maden sørger for, at jeg ikke skal være bange for at falde om af en blodprop, når jeg bliver ældre, og jeg er med meget stor sandsynlighed sikker på, at jeg ikke fremprovokerer kræftcellevækst igennem min kost.
1455394310_resolutions-02Listen er lang, når jeg skal opremse, hvad jeg har oplevet af gode ting i disse 3 år som plantebaseret atlet og person: 
– Som sagt har jeg kureret mig selv for astma
– Kureret 90% af min eksem på kroppen
– Skæl er væk
– Mit hår bliver ikke så hurtigt fedtet som før
– Ingen bumser eller uren hud
– Fødderne lugter ikke
– Madallergier er forsvundet – især over for nødder
– Græs og pollen allergier er 95% væk
– Restituerer hurtigere efter en træning – er klar igen dagen efter!
– Mit generelle energiniveau er højere
– Kan lide at løbetræne
– Får aldrig hovedpine og sløret syn efter træning mere
– Sover tungt
– Er blevet mere positiv og er bedre til at takle hårde situationer
– Mine tænder gør ikke ondt mere
– Fået et endnu bedre og tættere forhold til mine far, mor og især brødre. (De spiser alle sammen på samme måde som jeg)
– Har fået en stærkere krop, og det skyldes nok, at jeg kan træne hårdere og mere, på kost med mange vitaminer og mineraler
– Bliver aldrig udkørt til træning, føler at mine ben altid kan løbe lidt længere
– Fået en stor viden om kost
– Lyst til at udforske nye træningsformer, som calisthenics, meditation og yoga
– Positivt livssyn over for mennesker, og mit forhold til dyr og naturen er blevet meget stærkere


Casper