Sådan overbeviser jeg folk om, at det er muligt at være veganer og atlet

Guide: Veganske jakkesæt til trænede mænd
juni 6, 2017
“Du må spise alle de æg, du vil” – men er det nu en god idé?
juni 12, 2017
Lørdag d.20/5 blev der for første gang afholdt Grøn Fest i Horsens, hvor en lille gruppe ildsjæle have sat scenen for et rigtig flot event med bæredygtighed som grundnerve. Der var inviteret lokale cafeer til at lave mad, Green Burger havde deres foodtruck med, dansk vegetar forening gav smagsprøver og lokale artister spillede musik for folket.

Med bæredygtighed som fokus havde de samtidig også fokus på plantebaseret livsstil, og derfor var jeg og Thomas Eriksen blevet tilbudt at komme og holde oplæg. Thomas, formand for den veganske forening Mad Med Medfølelse og nu kogebogsforfatter, startede ud med at tage scenen og give et flot oplæg kaldet ”Veganske Oplevelser”. Han kom ind på stort set alle aspekter af den veganske livsstil og delte mange personlige og gribende historier, som gjorde meget indtryk på puplikum – enten i form af høj latter eller tavs eftertænksomhed.

Mit oplæg hed ”at være plantebaseret atlet” og gik i sin grundform ud på at informere folk om, at det er fuldt ud muligt at være veganer og samtidig være meget fysisk aktiv – og hvordan åbner man så lige folks øjne? Jeg valgte at tale om mine egne oplevelser med at blive veganer og forblive fysisk aktiv uden at svinde ind til ingenting. Jeg talte om mange af de andre store

veganske atleter der er på verdensscenen, såsom vægtløfter Kendrik Farris Jr., strongman Patrik Baboumien, ultramen Rich Roll og Scott Jurek, amerikansk fodboldspiller Raymond Carter, bodybuilder Torre Washington, MMA kæmper Nate Diaz der alle indenfor mange forskellige sportskategorier har opnået enormt flotte resultater – hvis de kan leve o trives og være så trænende hvorfor skulle vi så ikke kunne leve sådan?

Derefter dykkede jeg lidt ned i de forskellige ernæringsaspekter – hvor finder man protein og skal man bekymre sig om protein (NEJ!), og hvad med jern? Omega-3? D- og B12 vitamin? Det var et lyn kursus til de fremmødte, for at vise at det ikke er så svært som mange tror. Hvorfor tror vi så at det er så svært? Har fødevarestyrelsen været gode nok? Det kan jeg ikke svare på men jeg kan forholde mig til de officielle kostråd, hvilket peger i en klar plantebaseret retning.

Det var fantastisk at få muligheden for at fortælle om disse aspekter og publikum virkede nysgerrige og fik talt videre med mange af dem efter mit oplæg.

Håber på Grøn Fest fortsætter næste år og bliver endnu større. Tak for i år.


Skrevet af
Niclas Tonnesen
Billede #1:
Fotograf Peter Steffensen, www.Peter-Steffensen.com
Billede #2:
Fotograf Only The Strong’s, Facebook-side