SE DEN NU! Filmen “Forks Over Knives” skåret ned til kun 15 min.

Sukker er energi
January 3, 2017
Fysiologien bag muskelvækst
January 15, 2017
To ud af tre af os er overvægtige. Tilfælde af diabetes eksploderer, især blandt vores yngre befolkning. Omkring halvdelen af ​​os tager mindst en receptpligtig medicin. Større medicinske operationer er blevet rutiner, med til at drive udgifterne til sundhedsvæsenet til astronomiske niveauer. Hjertesygdomme, kræft og slagtilfælde er landets tre førende dødsårsager, selvom milliarder er brugt hvert år til “kamp” mod netop disse sygdomme. Millioner lider af en lang række andre sygdomme.

Dr. Campbell (venstre) & Dr. Esselstyn (højre)

Kunne det være at der var en enkelt løsning på alle disse problemer? En løsning, så omfattende, men så ligetil, at det er ufatteligt, at flere af os ikke har taget det alvorligt?

“Forks Over Knives” undersøger påstanden om, at de fleste, om ikke alle, af de sygdomme der plager os kan styres, ved at afvise vores nuværende menu af dyre-baserede og forarbejdede fødevarer. Den store historie i filmen omhandler et par banebrydende forskere, Dr. T. Colin Campbell og Dr. Caldwell Esselstyn.

Dr. Campbell, en ernæringsmæssig forsker ved Cornell University, var i slutningen af ​​1960’erne med til at producere “høj kvalitet” animalsk protein til at bringe til de fattige og fejlernærede områder i den tredje verden. Men i Filippinerne, gjorde han en livsændrende opdagelse: landets rigere børn, som indtog relativt høje mængder af animalske fødevarer, var meget mere tilbøjelige til at få leverkræft.

Dr. Esselstyn, en top kirurg og leder af “Breast Cancer Task Force” på den verdenskendte Cleveland Clinic, fandt, at mange af de sygdomme, han rutinemæssigt behandlet var næsten ukendt i de dele af verden hvor animalske fødevarer sjældent blev indtaget.

Disse opdagelser inspirerede Campbell og Esselstyn, som ikke kendte hinanden endnu, til at gennemføre flere banebrydende studier. En af dem fandt sted i Kina og er stadig blandt en af de mest omfattende sundhedsrelaterede undersøgelser nogensinde gennemført. Deres forskning førte dem til en overraskende konklusion: livsstilsygdomme som hjertesygdomme, type 2-diabetes, og endda flere former for kræft, kan næsten altid forebygges, og i mange tilfælde helbredes ved at vedtage en plantebaseret kost baseret på hele frugter og grøntsager. På trods af de dybtgående konsekvenser af deres resultater, har deres arbejde været forholdsvis ukendt for offentligheden.

Hvis du ser filmen i fuld længde, så vil du se at de tester ideen om mad som medicin. Gennem hele filmen følger kameraholdet rigtige patienter der har kroniske sygdomme fra hjertesygdomme til diabetes. Læger lærer disse patienter, hvordan de skal begynde at spise en plantebaseret kost baseret på hele frugter og grøntsager. I filmen er kosten den primære metode til at behandle deres lidelser. Man kommer helt tæt på patienterne, og ser alt fra udfordringer til deres personlige sejre.

Forks over Knives udnytter topmoderne 3D-grafik og sjældne arkivmateriale. Filmen har førende eksperter på sundhed, undersøger spørgsmålet “hvorfor vi ikke ved om dette“ og tackler spørgsmålet om kost og sygdom på en måde, der vil få folk til snakke om det i mange år efter.

Forks over Knives blev filmet over hele USA, og i Canada og Kina.


Kilder:
Tekst oversat fra: https://www.forksoverknives.com/synopsis/