Magisk Spirulina Smoothie

Tobias’ fantastiske historie om livsvigtige kostvaner
January 4, 2015
MMA træning giver dig nogle af de bedste kropslige resultater
January 26, 2015
Spirulina er en blå-grøn alge og bliver betegnet som en superfood grundet alle de vitaminer og mineraler den indeholder. Denne type alge får sin energi fra solen, ligesom planter og bruger
fotosyntese til at omdanne sollys til organisk stof, som vi kan udnytte.

green-smoothie-681145_640Der er mange forskellige typer af alger under den blå-grønne klassifikation, hvoraf nogle producerer giftstoffer, der kan dræbe mennesker og dyr, og et nogle der er meget nærende og har helbredende egenskaber. I sidstnævnte kategori er spirulina. Spirulina vokser i subtropiske og tropiske søer, som har en høj surhedsgrad og høje niveauer af mineralerne carbonat og bicarbonat.Aztekerne i Mexico opdagede for flere hundrede år siden, at spirulina som vokser i Lake Texcoco kunne spises og kunne være en god ernærringskilde. Spanske opdagelsesrejsende registrerede, at aztekerne høstede spirulina fra søen og dannede den til kager, der kunne sælges. Indfødte i Tchad i Afrika, har på samme måde brugt spirulina som en fødekilde for at opnå sundhed og styrke. I moderne tid er folk også begyndt at opdage næringsindholdet i spirulina og dens skjulte helbredende fordele.

Spirulina har mange sundhedsmæssige fordele, herunder højt indhold af protein, sunde fedtsyrer og mange vitaminer og mineraler som B-komplekset, vitamin K, vitamin E, beta-caroten, zink, kobber, jern, mangan og selen. Derudover viser forskning, at spirulina har flere helbredende egenskaber og har en positiv effekt på immunforsvaret, allergier, visse virusinfektioner, leverskader, og meget mere. Hvis du har brug for mere protein i din kost, eller smoothie, så er spirulina fremragende. Spirulina består af 62 procent protein, og den indeholder alle de essentielle aminosyrer.

I forhold til allergier, så viser undersøgelser at spirulina virker helbredende på forskellige allergiske reaktioner. Resultaterne viser faktisk, at det kan forbedre symptomer forbundet med allergier, fordi det blokerer histaminfrigivelse i kroppen. Histamin er det stof, der udløser allergiske symptomer som våde øjne og nældefeber. I modsætning til receptpligtigt antihistamin medicin, vil spirulina ikke skade dit immunforsvar.


Forskning viser faktisk, at det øger din immunitet
Spirulina ser ud til at øge produktionen af antistoffer, som bekæmper infektion, og celler, der udgør immunsystemet. Selv om mere forskning er nødvendig for, at bekræfte hvordan dette kan gavne mennesker, indledende undersøgelser viser, at spirulina kan have hjælpe bekæmpe infektioner, kræft og forbedre symptomer fra kroniske autoimmune sygdomme som Chrohn sygdom, fibromyalgi, lupus og kronisk træthedssyndrom. Grundet det høje indhold af vitamin A, betyder det, at det også forbedrer øjne, hud og giver dig sunde slimhinder og knogler.

Spirulina indeholder store mængder af både omega-3 og omega-6 fedtsyrer, som begge er nødvendige for en komplet og sund kost. De hjælper til med at reducere niveauet af dårligt kolesterol og andre undersøgelser har vist, at en daglig dosis af spirulina kan sænke både kolesterol og blodtryk, som begge er vigtige for et sundt hjerte.

En anden sjov virkning som spirulina har, ligesom andre typer af blågrønalger er, at den er meget god til at absorbere tungmetaller. Dette betyder, at det kan bruges til at fjerne bly og andre tungmetaller fra forurenet vand. Det er også blevet givet til folk, der drak forurenet vand med et godt resultat, da spirulina kan absorbere og fjerne disse metaller fra kroppen.


Magisk Spirulina Smoothie

• 1 kop plante-mælk (mandel, kokos, hamp, eller ris)
• 1 kop friske eller frosne blandede bær
• 2 spsk citron saft
• 2 frisk eller frossen banan
• 2 tsk spirulina
• En lille smule sirup, eller 4 dadler til at søde smoothien
Kom alle ingredienserne i din blender, og blend det sammen i ca. 30-45 sekunder.

Spirulina-powder-shadow