Veganske Nana Friis vinder DM i boksning 2017

“Du må spise alle de æg, du vil” – men er det nu en god idé?
June 12, 2017
Dette spiser jeg som en vegansk atlet
June 28, 2017
Den veganske bokser, som også er del af Earthlete Eliten, har vundet DM i boksning 2017, for kæmpere som har kæmpet 0-15 kampe. Titelkampen kom i hus efter en sikker 5-0 sejr. “Tro på at du kan. Mental skarphed tager dig længere end du kan drømme om” er Nanas motto i ringen og til træning.

“Jeg tror, at når man vinder en konkurrence, som man har trænet meget hårdt op til, vil de fleste tro, at det fedeste moment, er at få medaljen. Men det er i min optik ikke rigtigt. At få guldmedaljen er én ting, men at være processorienteret i en boksekamp er en mental kamp, er virkelig det sjoveste. Jeg ville bokse teknisk og vinde på point. Ikke noget med at buldre mig igennem. Det irriterede mig dog lidt, at jeg ikke kunne slå hende ud i sidste runde, men det må være næste kamp.” – griner Nana.

“Det har stor betydning for mig, at jeg kan formå at gå op i ringen og bruge de teknikker som min træner har gennemgået med mig til træning igen. Det er lige så vigtigt at jeg stoler på mig selv, og på min træner til at gøre hvad han siger fra ringhjørnet, især når pulsen er høj og adrenalinet pumper rundt i kroppen.” – fortæller Nana.

Nana Friis er kendt for at gå meget op i sin kost, og derfor har hun valgt at følge en vegansk en af slagsen. En kost som hun virkelig er glad for, og som hun mener har hjulpet hende igennem de mange træningstimer.

“Jeg tror bestemt, at mit forhold til kosten har været med til at give mig al den energi der skal til for at træne så hårdt. Det kræver meget tid og energi at være i så god fysisk og mental form, som det kræves op til en kamp – fuldstændig underordnet om du har 2 eller 45 kampe. Hvis man altså gi’r den alt, hvad man har, og virkelig ønsker det, så er der mange timer der bruges i bokseklubben.

Min kost undervejs var præget af et mindre vægttab som gik noget langsommere end forventet, men jeg er sikker på, at fordi jeg indtager nogle meget komplekse næringsstoffer og får kulhydrater nok som skaber mental vågenhed og energi til musklerne, så slog det mig ikke ud i det lange løb. Jeg spiser mange kulhydrater i form af gryn, ris, kartofler, og en masse grønne bladgrøntsager. Derudover har jeg været meget opmærksom på min søvn og mit stressniveau. Og ikke mindst min væskebalance hele vejen igennem. Jeg er også utrolig glad for min meget dygtige ernæringsvejleder Casper Bilton.” – fortæller Nana Fris til slut.