Yin yoga og plantebaseret kost mindskede mine smerter i kroppen

Overbevis folk med dine resultater
April 13, 2017
46 år med kronisk astma – nu har jeg fået konstateret normal lungefunktion
May 4, 2017
Siden 2010 har jeg lidt af diverse uddifferentierede smerter i ryg, nakke, hofter, fødder og skinneben. Samtidig havde jeg en del fordøjelsesproblemer og nærmest kronisk ondt i maven og kvalme. Det påvirkede mig i så stor grad, at der var ting, jeg undgik at gøre, og jeg måtte planægge mine dage for at undgå at bruge min energi for hurtigt. Dengang blev jeg anbefalet at prøve yoga for at se om det kunne hjælpe. Jeg var faktisk skeptisk! Jeg havde dyrket elitesport i mange år og derfor så jeg primært yoga som udstrækning, ikke som træning. Men hvad jeg ikke viste dengang, var, ar det blev starten på et nyt liv.

Jeg oplevede allerede forbedringer af mine smerter efter første yoga time og jeg blev ved med at komme tilbage. Jeg dyrkede hata yoga i Fitness World, hvor jeg også trænede andre hold og tung styrketræning. Da Fitness World fik hot yoga skulle jeg selvfølgelig prøve det, da jeg tænkte, at det sikkert var sundt. Her oplevede jeg for alvor en forbedring i kroppen, smerterne var markant mindsket efter timen og det hjalp på fordøjelsesproblemerne. Timerne med Maj Ingemann Molden tændte en nysgerrighed i mig som jeg har endnu.

Hot yogalærer uddannelse hos Hot yoga Copenhagen ændrede min livsstil
Jeg startede kort efter til hot yoga hos Hot Yoga Copenhagen og begyndte at dyrke hot yoga hver 2. dag som min primære træning og droppede hurtigt alt andet. Kiloene dryssede af mig og smerterne forsvandt stille og roligt. Læs om min transformation med hot yoga her Når man dyrker hot yoga, oplever man en dyb udrensning af kroppen. Herunder alt det sukker, man har spist, kaffe man har drukket og mad man har spist – alt det svedes ud. Efter timen har man det let og man føler sig udrenset. Den følelse har man lyst til at beholde, og det gjorde for mig, at jeg stoppede med at spise fx gluten, skar ned på kød, mælk og ost og spise flere grøntsager. Alene af den grund, at jeg havde lyst til det. Efter 2 år i yogastudiet tilbød ejeren, at jeg kunne starte på deres yogalærer uddannelse. Det ændrede mit liv fuldstændigt, at få den dybere indsigt i yoga og viden om krop og sind og, hvordan de to spiller sammen. Du kan læse mere om hot yoga og mine oplevelser af uddannelsen her


Transformation gennem yin yoga og disciplin

Imens jeg tog min yogalæreruddannelse, dyrkede jeg yin yoga, som er noget helt andet end den yoga man ser på billeder, hvor nogen på Instagram fx står i bro eller på hoved. I yin yoga arbejdes der med bindevævet, organsystemet og med at skabe energi og plads til muskler og bevægelighed omkring led i kroppen. Alle stillinger er siddende eller liggende og holdes i 3-5 min, hvor man anvender dybe åndedræt.

Denne yogastil var genial til mig, da jeg fandt stræk, som gik ind og arbejdede med de smerter jeg havde i kroppen. Det gjorde måske ondt i de 3 min i stillingen, men resten af dagen kunne jeg bevæge mig mere frit. Samtidig forbedrede det min fordøjelse og jeg sov meget bedre om natten. I starten var jeg ret overrasket over, hvad det egentlig kunne og jeg blev ved med at lave det dagligt i et halvt år.

Yin yogalærer uddannelse i Singapore
Jeg blev så nysgerrig på yin yoga, at jeg besluttede at tage en yin yogalæreruddannelse, så jeg kunne bruge det i hverdagen og undervise andre og hjælpe dem af med smerter og fordøjelsesproblemer.

Som en del af min yin yoga uddannelsen lærte vi også om organsystemet i den kinesiske medicin og vigtigheden af sund kost. Særligt lærte vi at sammensætte en sund kost baseret på planter, bønner og ris og jeg lever efter de principper i dag. Det er vigtigt for mig at understrege, at jeg har været utrolig konsistent og disciplineret omkring både min kost og min yin yoga. Det har ændret min krop markant, jeg er tyndere, lettere, længere, næsten smertefri, har ikke ondt i maven og har generelt mere energi til at gøre de ting, der gør mig glad.  Jeg er utrolig glad, taknemlig og stolt over, hvor langt jeg er kommet.

Hvis du vil prøve det selv, så kan du finde mine yin yoga hold og booke smertebehandling på min Facebook side.

Jeg underviser yin yoga i:
The Rehab hver 2. mandag kl. 17 og hver onsdag kl. 18.30
Sangha Yoga studio hver torsdag kl. 17.30 og søndag kl. 12.30

Du kan følge mig her: anemone yoga Facebook , Instagram og finde veganske opskrifter på min blog: manemone.dk


Skrevet af Maria Anemone
Korrektur af Kristina Loncar